Ας κοπάσουν οι χοροί

vlachogiannis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Αντε βρε, με τις υγείες μας. Τον φέραμε τον Λουκά το λυτρωτή. Και τώρα ως δια μαγείας θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα!
Το παιχνίδι καλά κρατεί και η ύπνωσή μας είναι τόσο μεγάλη από τα ΜΜΕ που καταντήσαμε το 73% κατά ΒΗΜΑ και το 79,1% κατά ΕΘΝΟΣ να είμαστε θετικοί με το μη χείρον βέλτιστον.
Επειδή όμως κάποιοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, καλό είναι οι θύμισες και μαζί μερικά καίρια ερωτήματα να επιστρέψουν.

Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν ήταν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όταν αυτή «κατασκεύαζε» τα στοιχεία που μας έβαζαν στη ζώνη του Ευρώ;

Ο νέος μας πρωθυπουργός δεν ήταν αυτός, που έπρεπε να ελέγχει τον Σημίτη για τον υπερδανεισμό της Ελλάδας; Όταν λοιπόν ο Παπαδήμος ήταν υπεύθυνος για όλα τα δεινά που μας κατηγορούν σήμερα οι Ευρωπαίοι, πως διορίστηκε από τους ίδιους ως υποδιοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας; Πως γίνεται αυτός ο οποίος έπρεπε να τιμωρηθεί να ανταμείβεται;
Γιατί καλό το κουτόχορτο για την «κατασκευή» στοιχείων, αλλά όσο αφελής κι αν είσαι, δεν γίνεται να μας στέλνουν να μας ελέγξει αυτός, ο οποίος από τον νόμο ήταν υπεύθυνος για την «πλαστά» στοιχεία…
Το παραμύθι έχει πολλούς δράκους και δυστυχώς δεν είναι καλοί και αγαθοί, όπως στις παιδικές ταινίες. Τα σαρκοβόρα μόλις μυρίσουν αίμα τρέχουν να προλάβουν κι εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε το κουφάρι, που όλοι θέλουν να γευτούν!
Α και κάτι τελευταίο πολύ σημαντικό. Πως γίνεται σ’ αυτούς τους δύσκολους – χαλεπούς καιρούς, την ώρα που πρέπει να κόψουμε από παντού να δέχεται ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός μας ένα βαρύ σχήμα με 48(!) υπουργούς; Φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν που έλεγε και ο Παπανδρέου ο Γ’(άματα) πριν από δύο και κάτι ψιλά χρόνια.
Υ.Γ: Εξαιρετικό σχόλιο από τη φίλη μου Μαρία Δεδούση, όπως το έχει αναρτήσει στον τοίχο της στο facebook.
«Εγώ σε μία ερώτηση θέλω να μου απαντήσετε, εσείς οι ψύχραιμοι και αισιόδοξοι: με τι μούτρα θα πω εγώ στα παιδιά μου στο μέλλον, ότι κάποτε προσβλέπαμε όλοι εμείς σε μια κυβέρνηση με υπουργούς τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη, ως μοναδική ελπίδα σωτηρίας; Ελπίζω από τα βάθη της ψυχής μου να με φτύσουν όταν έλθει εκείνη η ώρα».
Υ.Γ2: Τελικά είναι τόσο τεράστιος ο Γιωργάκης που θα μπει στο βιβλίο Guinness ως ο μόνος έλληνας πολιτικός που κατάφερε να τον πετάξουν έξω από το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.