Οι «bitches» του Τραμπ και του Νότου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Πόση υποκρισία και φαρισαϊσμός. Πόσο να αντέξει ο ανθρώπινος νους την αγανάκτηση καμουφλαρισμένη στον μανδύα της δημοκρατίας.

Εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στο δρόμο μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Από τους… διορατικούς αστέρες του Χόλυγουντ μέχρι τους πιο απλούς πολίτες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, διαδήλωσαν με ροζ σκουφάκια και συνθήματα όπως «χρειαζόμαστε έναν πραγματικό ηγέτη, όχι έναν ανατριχιαστικό τύπο που ανεβάζει tweets».

Άμεση η απάντηση του νέου πλανητάρχη και εύλογο το ερώτημα του ιδίου αλλά και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου «γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;». Τους τρόλαρε από το Twitter και είναι φορές που ορισμένα ερωτήματα μόνο ως ρητορικά μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς το αποτέλεσμα παραμένει εκκωφαντικά κενό, είτε ο τενεκές είναι γανωμένος είτε ξεγάνωτος.

Είναι αργά για δάκρυα Σαρλίζ Θερόν. Κι εσύ Μαντόνα μη δηλώνεις ότι έχεις σκεφτεί πολλές φορές να ανατινάξεις τον Λευκό Οίκο. Όλοι γνωρίζατε ποιος είναι ο Τραμπ και το εκλογικό σας σύστημα…

Ο διχασμός που επικρατεί στους κόλπους της αμερικανικής κοινωνίας δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από αυτόν που παραμονεύει στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης. Η εκλογή Τραμπ άνοιξε την όρεξη στην πλειοψηφία των ακροδεξιών αρχηγών της γηραιάς ηπείρου, οι οποίοι ονειρεύονται τη διάλυσή της. Γιατί λοιπόν αναστατώνονται τόσο από τη δήλωση του Τραμπ «η Αμερική πρώτα», όταν οι ίδιοι θέλουν ν’ αποτινάξουν από πάνω τους τον φτωχό Νότο κι αν είναι δυνατό να μεταμορφώσουν τους λαούς του στις «bitches» τους, όπως τραγούδησε και στη διαμαρτυρία της η  Μαντόνα;

Οι χοροί καλά κρατούν και «βιώνουμε το τέλος ενός κόσμου και τη γέννηση ενός άλλου». Ο Ντόναλτ Τραμπ δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι στο παζλ της ιστορίας, όπως η Μαρί Λεπέν, ο Γκέερτ Βίλντερς, ο Ματεό Σαλβίνι και πολλοί – πολλοί άλλοι.  Σημασία δεν έχει το ονοματεπώνυμο αλλά αυτό που αντιπροσωπεύουν και κυρίως αυτό που ονειρεύονται.

Ο φασισμός δεν πέθανε ποτέ. Καλωσορίσατε στον παλιό – νέο φασισμό…


Υ.Γ: Ο αγαπημένος Ομπάμα έκανε έξι πολέμους, μπήκε σε 12 χώρες, σκότωσε χιλιάδες αμάχους κι εμείς φοβόμαστε τα tweets του Τραμπ!

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.