Ημερολόγιο ζωής με θέμα τον έρωτα

erotika_chronis_botsoglou
Facebook
Twitter
LinkedIn

“H ερωτική πράξη αποτελεί το βασικό ένστικτο της ζωής και η στάση που κρατάμε απέναντι στον έρωτα μάς καθορίζει”, λέει ο Χρόνης Μπότσογλου, ο οποίος σχεδόν έπειτα από σαράντα χρόνια εικαστικής πορείας υπογράφει μια ενότητα “Ερωτικών” έργων.

“H ερωτική πράξη αποτελεί το βασικό ένστικτο της ζωής και η στάση που κρατάμε απέναντι στον έρωτα μάς καθορίζει”, λέει ο Χρόνης Μπότσογλου, ο οποίος σχεδόν έπειτα από σαράντα χρόνια εικαστικής πορείας υπογράφει μια ενότητα “Ερωτικών” έργων. Σ΄αυτήν πρωταγωνιστούν η ερωτική πράξη σε όλη της την ένταση, αλλά και οι στιγμές χαλάρωσης που την ακολουθούν. Επί είκοσι πέντε χρόνια, ο γνωστός ζωγράφος και πρώην πρύτανης της ΑΣΚΤ αναζητούσε τρόπο να αποδώσει τις ερωτικές σκηνές που ήθελε. Το αποτέλεσμα -22 ανάγλυφα σε μπρούντζο, 4 σχέδια με γραφίτη και μολύβι, καθώς και 12 ακουαρέλες σε λεπτό κινεζικό ρυζόχαρτο? παρουσιάζεται από σήμερα έως τις 29 Ιανουαρίου στους χώρους του Ιδρύματος “Η άλλη Αρκαδία” (Φωκίωνος Νέγρη 16, Κυψέλη).

Πρόκειται για το Ιδρυμα στο οποίο ανήκει η Συλλογή του Σωτήρη Φέλιου, που απέκτησε πρόσφατα τα 22 ανάγλυφα και τα σχέδια των “Ερωτικών”. Αλλωστε, ο Μπότσογλου είναι από τους αγαπημένους ζωγράφους του συγκεκριμένου συλλέκτη, ο οποίος έχει στην κατοχή του και την ενότητα “Νέκυια”. Το ερωτικό όπως και το γυμνό αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και δυσκολότερα εγχειρήματα ενός ζωγράφου.

Δικαίως ο Χρήστος Λάζος επισημαίνει σε κείμενό του για τις αποκαλυπτικές και άγριες, ορισμένες φορές, ερωτικές σκηνές του Μπότσογλου το εξής: “…δεν είναι μια ακόμα εκδοχή του Κάμα Σούτρα, είναι ένα εικαστικό ημερολόγιο έρευνας, και συγχρόνως ένα ημερολόγιο ζωής, με θέμα τον έρωτα”. Στον κατάλογο της έκθεσης γράφουν επίσης οι Θανάσης Βαλτινός, Μισέλ Φάις και Γιώργος Βέλτσος. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται η ταινία του Τάκη Χατζόπουλου με τα “Ερωτικά”” του Μπότσογλου.

Η έκθεση λειτουργεί Τετάρτη 18:00-21:00, Σάββατο 11:00-18:00 και Κυριακή 11:00-16:00. Κλειστά 24, 25, 31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.