Οι “Alvin Ailey II” στο “Παλλάς”

alvin_ailey_ii
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Το μέλλον των “Alvin Ailey II” μπορεί να είναι μόνο καλύτερο!” υποστηρίζει η Σίλβια Γουότερς, η επί 37 χρόνια καλλιτεχνική διευθύντρια του σχήματος που θα δούμε , σήμερα και αύριο στο “Παλλάς”.

“Είμαι πολύ υπερήφανη για ό,τι τα “Alvin Ailey II” έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, κυρίως το ότι αποτελούν ένα πεδίο όπου οι χορευτές μπορούν να πειραματιστούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ως καλλιτεχνικές οντότητες” προσθέτει.

Τα νεανικά “Ailey II” ιδρύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον ίδιο τον Αλβιν Εϊλι, ο οποίος όρισε το 1974 ως καλλιτεχνική τους διευθύντρια μία από τις σολίστ της ομάδας και φημισμένη χορεύτρια διεθνώς, τη Σίλβια Γουότερς. Η τελευταία θα παραδώσει τη σκυτάλη τον Ιούνιο του 2012 στον διάδοχό της, Τρόι Πάουελ, βετεράνο πρώτο χορευτή των Αλβιν Εϊλι, δάσκαλο, χορογράφο και αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή τους από το 2003.

Τι σημαίνει για τη Σίλβια Γουότερς να είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια των “Alvin Ailey II”; “Μια συναρπαστική και μοναδική ευκαιρία να συνεργαστεί κανείς με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες τού σήμερα. Το να παρουσιάσω μερικούς από τους πιο εξειδικευμένους, αφοσιωμένους και ταλαντούχους χορευτές και χορογράφους είναι το πάθος μου τα τελευταία 37 χρόνια. Το να είμαι σε θέση να τους παρέχω τα εργαλεία για ένα επιτυχημένο μέλλον στον χορό αποτελούσε ένα ζωτικό μέρος της αποστολής μου αυτής”.

Ανέλαβε τα “Alvin Ailey II” από τον ιδρυτή τους, τον σπουδαίο Αλβιν Εϊλι. “Στην αρχή αισθάνθηκα τρομαγμένη, σχεδόν αποθαρρυμένη, ύστερα το είδα ως μία ακόμη πρόκληση. Αλλά ο Αλβιν είχε εμπιστοσύνη σε μένα και η παρουσία του υπήρξε ενθαρρυντική. Είπε ότι το συγκρότημα θα πρέπει να βρει τη δική μου φωνή”. Και αυτό και συνέβη. Μετά από 37 χρόνια καλλιτεχνικής έκφρασης και διαχείρισης η Σίλβια Γουότερς έφτασε στο σημείο που θα πρέπει να παραδώσει την καλλιτεχνική διεύθυνση της ομάδας στον διάδοχό της.

Ποια τα αισθηματά της; “Γλυκόπικρα. Κάποιος ίσως αισθάνεται ότι θα μπορούσε να συνεχίσει για πάντα. Ωστόσο, για το μέλλον, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια νέα φωνή”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.