«Χωρίς ελπίδα» στην Αθήνα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενα γκράφιτι που απεικονίζει μία κοπέλα να κρατά ένα πλακάτ, το οποίο γράφει την λέξη «Hopeless» (χωρίς ελπίδα), καλλιτέχνες γκράφιτι στην Αθήνα εκφράζουν την επίδραση των σκληρών μέτρων λιτότητας που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, αναφέρει το BBC.

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα το περιοδικό Time τα είχε χαρακτηρίσει «γκράφιτι της αντίστασης», τονίζοντας ότι μέσα από την συγκεκριμένη μορφή τέχνης αποτυπώνεται ο θυμός που νιώθουν οι πολίτες της χώρας μας από την οικονομική κρίση.

Τα ξημερώματα η ελληνική Βουλή υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του 2012, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν ξανά συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

Οπως ανέφερε το βρετανικό δίκτυο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τα μέτρα, ενά εκλεγεί στις επόμενες εκλογές.

«Οι διαφωνίες μας παραμένουν. Ψηφίζουμε τον προϋπολογικσμό, επειδή είναι άμεση προτεραιότητα η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», επεσημανε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012 σχεδιάζεται η μείωση του ελλείμματος στο 5,4% του ΑΕΠ από το προβλεπόμενο 9% που ήταν φέτος, καθως και να παραχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

«Η επιτυχία του προϋπολογισμού, είπε, θα θέσει τη βάση για υπέρβαση της κρίσης, η οποία «δεν είναι μπόρα που θα περάσει, αλλά θα έχει διάρκεια», γιατί είναι αποτέλεσμα ετών, λύσεων που αναβλήθηκαν ή ποτέ δεν εφαρμόστηκαν», δήλωσε ο πρωθυοπυργός Λουκάς Παπαδήμος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.