Πρωτοψάλτη – Ρεμπούτσικα στο Παλλάς

alkistis_protopsalti_evanthia_rempoutsika2
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Βρήκα μπροστά μου το αηδόνι της Ανατολής», λέει η Ρεμπούτσικα για τη συνεργασία της με την Πρωτοψάλτη στo «Μπαχάρι, Κανέλα και Γιορτή».

Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα βάζουν…φωτιά στη σκηνή του Θεάτρου «Παλλάς» από τις 16 του μήνα

Ως ένα μουσικό πανηγύρι που βάζει φωτιά στη θεατρική πλατεία και έχει ως στόχο να ξορκίσει το κακό και να ενδυναμώσει την ουσιαστική εορταστική διάθεση περιγράφουν η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα τη μουσική παράσταση με τίτλο «Μπαχάρι, Κανέλα και Γιορτή» που θα παρουσιάζουν από τις 16 του μήνα στο θέατρο «Παλλάς».

Και μπορεί η καθεμία, εδώ και χρόνια, να διαγράφει τη δική της προσωπική καλλιτεχνική διαδρομή, η σχέση που υπάρχει ωστόσο ανάμεσά τους είναι στενή και έχει δημιουργηθεί πολύ παλιά, όταν και οι δύο, κοριτσάκια ακόμη, έκαναν τα πρώτα τους βήματα: «Με την Ευανθία γνωριζόμαστε από την εφηβεία μας. Εγώ τότε τραγουδούσα Μούτση και Ανδριόπουλο κι εκείνη έπαιζε βιολί. Περάσαμε μια πολύ ωραία περίοδο μαζί ταξιδεύοντας και δίνοντας συναυλίες», θυμάται η Αλκηστις Πρωτοψάλτη για να προστεθούν αμέσως μετά οι μνήμες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα: «Με την Αλκηστη γνωριζόμαστε χρόνια. Από τότε που ήμουν ακόμη μαθήτρια. Κάναμε πολύ στενή παρέα τότε».

Τα χρόνια πέρασαν, οι δύο καλλιτέχνιδες ακολούθησαν δρόμους χωριστούς, αλλά παράλληλους και τώρα ήρθε η στιγμή αυτοί οι δρόμοι να διασταυρωθούν και πάλι. Τι ήταν εκείνο που τις έφερε και πάλι κοντά; Η καθεμία είχε και μία διαφορετική αφορμή γι’ αυτήν τη συνάντηση: «Η αφορμή για μένα ήταν η ”Πολίτικη Κουζίνα”. Οι μελωδίες της Ευανθίας σ’ αυτή την ταινία με συγκίνησαν, με διαπέρασαν. Η αλήθεια είναι πως οι μουσικές της σε μεταφέρουν σε κάτι πολύ γνώριμο, σε μυρωδιές κι αρώματα, σε κάτι πολύ οικείο, σαν την Κυριακή το μεσημέρι στο σπίτι της μαμάς που μοσχοβολούν όλα…», λέει η Πρωτοψάλτη, για να δώσει αμέσως μετά η Ρεμπούτσικα τη δική της εξήγηση: «Για μένα η ιδέα αυτής της συνεργασίας γεννήθηκε σε μια συναυλία της Αλκηστης. Με συγκίνησε πολύ. Εκεί που έψαχνα να βρω εκτός Ελλάδας το αηδόνι της Ανατολής, το βρήκα μπροστά μου να κελαηδάει…».

Κάπως έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν οι δυο τους να κάνουν μια κοινή μουσική παράσταση, αλλά και ένα κοινό άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές και θα περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους Μιχάλη Γκανά, Αρη Δαβαράκη, Ρεβέκκας Ρούσση, Παναγιώτη Καλατζόπουλου, Ελένης Ζιώγα.

Οσο για το ρεπερτόριο της μουσικής παράστασης στο «Παλλάς»; Αυτό, όπως οι ίδιες μάς είπαν, θα περιλαμβάνει τραγούδια και των δύο, μέχρι το 1997, πολλά από τα οποία «πειραγμένα» και διασκευασμένα, τραγούδια της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή αλλά κλείνουν το μάτι και στη Δύση.

Κι όλα αυτά με τη συμμετοχή μιας αξιόλογης ορχήστρας που βγάζει φωτιές πάνω στη σκηνή, αλλά και με τη σκηνική συνδρομή του Μανώλη Παντελιδάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.