Στα νιάτα του Αττίκ ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

attik_btA1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Η ζωή του Αττίκ στο σανίδι.  Αυτή την κορυφαία μορφή του Ελληνικού τραγουδιού θα ενσαρκώσουν στη σκηνή του Badminton ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Άκης Σακελλαρίου. Οι σπουδαίοι ηθοποιοί θα «μοιραστούν» τα χρόνια του αξεπέραστου τροβαδούρου της αγάπης. Σε νεαρή ηλικία θα τον υποδυθεί ο Αλέξανδρος και στο απόγειο της ζωής του ο Άκης.

Ενθουσιασμένος  για το ρόλο που του ανατέθηκε δήλωσε ο πρωταγωνιστής  στην «Avecnews». Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του προσπαθεί να προσεγγίσει  αυτό τον φοβερό καλλιτέχνη γυμνάζοντας καθημερινά τα εκφραστικά του μέσα για να αγγίξει την ερμηνευτική τελειότητα. 

«Ο Αττίκ είναι μια μυθιστορηματική φυσιογνωμία , για τον οποίο δεν ξέρουμε και πάρα πολλά και τον γνωρίζουμε με τη βοήθεια του Πανεπιστημιακού Λάμπρου Λιάβα, ο οποίος έχει γράψει το κείμενο»  υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Nομίζω ότι θα ταξιδέψουμε κι εμείς και οι θεατές στη ζωή του, στο έργο του, στο πάθος του για τη μουσική. Η φράση του: «Έγραψα για να γράψω, έγραψα για να τραγουδήσω και τραγουδώ για να ζήσω» τα λέει όλα. Ο Αττίκ ήταν ο μεγάλος συνθέτης των απλών τραγουδιών , όπως έλεγε ο ίδιος. Με πολύ χαρά έχουμε μπει στις πρόβες με τη βοήθεια της Σοφίας Σπυράτου (σκηνοθεσία) με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς»

Η μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στην κορυφαία μορφή του ελληνικού τραγουδιού θα ανεβεί τον Φεβρουάριο στοBadminton. Eκεί, θα στηθεί και η περίφημη «Μάνδρα» του  Αττίκ . Ο ναός της τέχνης του, που λειτούργησε  από το 1930-1940 συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο στοιχεία από την παρισινή μπουάτ, την αθηναϊκή επιθεώρηση, το βαριετέ, την ταβέρνα και τη μουσικο-φιλολογική στοά! Υπήρξε φυτώριο πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως η Δανάη (η κορυφαία μούσα του), η Κάκια Μένδρη, η Πάολα, ο Νίκος Γούναρης, η Νινή Ζαχά  κ.α.

Ο Αττίκ , κατά κόσμον  Κλέων Τριανταφύλλου θεωρείται γεννήτορας όλων των σύγχρονων Ελλήνων τροβαδούρων.Κοσμοπολίτης και βαθειά καλλιεργημένος, σπουδαίος συνθέτης καθώς και πιανίστας, τραγουδιστής, ποιητής, στιχοπλόκος, ηθοποιός, κονφερανσιέ, ταχυδακτυλουργός, χορευτής και ακροβάτης , υπήρξε μια γοητευτική προσωπικότητα, που με το έργο του αποτύπωσε και σημάδεψε την ευαισθησία της εποχής του, σε καιρούς το ίδιο δύσκολους και μεταβατικούς όπως και σήμερα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν  οι Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άγγελος Παπαδημητρίου και Άκης Σακελλαρίου. Μαζί τους η περφόρμερ Σία Κοσκινά και οι λυρικοί τραγουδιστές Ζαφείρης Κουτελιέρης και Κωνσταντίνος Ραφαηλίδης.

Στο ρόλο της θεατρίνας θα εμφανισθεί η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.