Πέθανε ο συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς

christopher_hitchens
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Βρετανός συγγραφέας και αρθρογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Vanity Fair.

Ο Χίτσενς πέθανε από από πνευμονία, μια επιπλοκή του καρκίνου του οισοφάγου από τον οποίο έπασχε, στο Χιούστον, αναφέρει το περιοδικό.

Ο διευθυντής του αμερικανικού περιοδικού Γκρέντον Κάρτελ περιέγραψε τον Κρίστοφερ Χίτσενς ως άνθρωπο δαιμονισμένης οξύνοιας, ο οποίος ήταν «τόσο δεινός στο γραπτό, όσο και στο μπαρ».

«Οσοι τον διάβαζαν, αισθάνονταν ότι τον γνώριζαν, και όσοι τον γνώριζαν ήσαν ευλογημένες ψυχές».

Ο Κρίστοφερ Χίτσενς γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ το 1949, αποφοίτησε από την Οξφόρδη το 1970 και άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα στη Βρετανία (New Statesman), πριν μετοικήσει στη Νέα Υόρκη το 1981 και στη συνέχεια στην Ουάσινγκτον, όπου εργάσθηκε αρχικά ως ανταποκριτής του περιοδικού The Nation. Οταν έγινε αμερικανός πολίτης το 2007, διατήρησε παράλληλα την βρετανική υπηκοότητα .

Συνεργάστηκε με πληθώρα εντύπων, ανάμεσά τους τα The Times Literary Supplement, Vanity Fair, Daily Express, London Evening Standard, Newsday και The Atlantic.

Εγραψε 17 βιβλία, ανάμεσά τους «The Trial of Henry Kissinger», «God is not Great: How Religion Poisons Everything» και τα απομνημονεύματά του «Hitch-22», που εκδόθηκαν το 2010.

Τον Ιούνιο 2010 διαγνώσθηκε με καρκίνο του οισοφάγου και περιέγραψε την πορεία του προς το τέλος από τη στήλη του στο Vanity Fair.

Τον Αύγουστο 2010 έγραφε: «Μου αρέσει η φαντασίωση του αγώνα. Μερικές φορές θα ήθελα να υποφέρω για μία ευγενή υπόθεση, ή να διακινδυνεύω τη ζωή μου για το καλό των άλλων, αντί να είμαι ένας ασθενής σε πολύ μεγάλο κίνδυνο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.