Εκλογές: Όλα δείχνουν Απρίλιο

Ekloges kalpi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η εκλογολογία καλά κρατεί με τον προχθεσινό διάλογο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Προεδρικό Μέγαρο, να ξεκαθαρίζει αισθητά το τοπίο για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο κ. Κουτσούμπας ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό αν αποφάσισε την ημερομηνία των εκλογών, με τον κ. Μητσοτάκη να του απαντά ότι «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοικτά» και στο ερώτημα του πρώτου «πότε ακριβώς;», να δηλώνει πως «μια εβδομάδα πριν, μια εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζονται σε εκλογές τον Απρίλιο, με πιθανότερες ημερομηνίες την 2α και την 9η Απριλίου.

Με ορίζοντα, λοιπόν, τον Απρίλιο τα κόμματα βάζουν στο «φουλ» τις μηχανές τους. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πυκνώσουν τις περιοδείες τους το επόμενο διάστημα, ενώ στον Περισσό, αποκλείουν κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα μας συγχωρούσε ποτέ η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός, μια επιλογή συμμετοχής ή ανοχής σε μια τέτοια “προοδευτική” κυβέρνηση μούφα (…) Την τελευταία φορά η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Η κατάληξη γνωστή, αφού γνωρίσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε» ανέφερε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει η οικονομία, η ακρίβεια και οι παρακολουθήσεις, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει και την υπόθεση του γαλάζιου βουλευτή Θεμιστοκλή Χειμάρα για συμβάσεις ύψους 400.000 ευρώ που φέρεται να έχει συνάψει η εταιρεία του με το δημόσιο.

Κ. Τ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.