“Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα” στο “Ιωνικό Κέντρο”

o_anthropos_me_to_louloudi_sto_stoma
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: Λουίτζι Πιραντέλο “Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα” με τον Άγγελο Αντωνόπουλο

Καθώς ένας άνθρωπος προσεγγίζει το θάνατο, έρχεται πιο κοντά με τη ζωή.

Μέσα στην υπαρξιακή του αγωνία, του αποκαλύπτεται η ίδια η ζωή, όπως δεν την είχε προσέξει ίσως ποτέ μέχρι τώρα.

Ο Πιραντέλο με το έργο αυτό ακολουθεί παράλληλη πορεία με ανάλογες αναζητήσεις των Όσκαρ Ουάιλντ και Ιονέσκο. Περιγράφοντας με τρόπο αριστοτεχνικό πως ένας πωλητής διπλώνει ένα πακέτο για να το δώσει σε ένα πελάτη, ο Πιραντέλο συγχρόνως ‘ξεδιπλώνει’ τη μοναδικότητα της ομορφιάς της ζωής, αγγίζοντας τα πιο βαθιά – και, συγχρόνως, επιφανειακά! – στρώματα της ύπαρξής μας.

Κείμενο Λουίτζι Πιραντέλο. Μετάφραση Λάμπης Μυριβήλης.
Συμμετέχει ο ηθοποιός Θεόδωρος Προκοπίου

Είσοδος 8 ε, άνεργοι, φοιτητές 4 ε

Κρατήσεις: Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα τ 210 3246614 politismos@ionic.gr

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στο ArtCafe του Ιωνικού Κέντρου.

Επόμενα αναλόγια:
Παρ. 23.12, 8.30 μμ Αντ. Τσιπιανίτη, Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου
Δευ. 26.12, 8.30 μμ Γιώργου Δουατζή, Το κουμπί, με τον Αριστοτέλη Αποσκίτη

Το Ιωνικό Κέντρο

Το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών είναι μορφωτικός – πολιτιστικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε στη Χίο το 1977, όπου και δίδαξαν σημαντικοί άνθρωποι των ελληνικών γραμμάτων και της τέχνης, όπως οι Ανδρόνικος, Ελύτης, Χατζιδάκις, Αξελός, Καστοριάδης, Τσαρούχης, Ξενάκης και πολλοί άλλοι. Από τότε η λειτουργία του Κέντρου επεκτάθηκε και στην Αθήνα, με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, κυρίως για ξένους, αλλά και με σεμινάρια, ομιλίες, συνέδρια, συναυλίες και εκθέσεις.

Το Θεατρικό Αναλόγιο του Ιωνικού Κέντρου

Επειδή σε περιόδους κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης η πλέον σημαντική καταφυγή του σύγχρονου ανθρώπου είναι στην τέχνη και τον πολιτισμό, το Ιωνικό Κέντρο διευρύνει τον κύκλο των δραστηριοτήτων του, με την ελπίδα να δημιουργήσει μια εστία πολιτισμού στην καρδιά της αρχαίας και της νέας Αθήνας, στην Πλάκα.

Η σειρά των Θεατρικών Αναλογίων, η οποία άρχισε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, έχει σκοπό να δόσει βήμα έκφρασης σε καταξιωμένους και σε αξιόλογους νέους σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιούς να παρουσιάσουν το έργο τους και να συνδιαλαγούν με το κοινό.

Το Θεατρικό Αναλόγιο θα φιλοξενείται στη μικρή θεατρική σκηνή του Ιωνικού Κέντρου, χωρητικότητας 200 ατόμων, κάθε Τρίτη, στις 20.30′. Μετά την ανάγνωση – ερμηνεία του εκάστοτε έργου θα ακολουθεί συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.

Την πρόσκληση του Ιωνικού Κέντρου έχουν αποδεχτεί ήδη πολλοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Αλατζάς Πέτρος, Αντωνόπουλος Άγγελος, Αποσκίτης Αριστοτέλης, Βαγγελάτου Ολυμπία, Βλαχοπούλου Τιτίκα, Γαλιατσάτος Μπάμπης, Γκεσούλης Νίκος, Δεγαϊτης Γιάννης, Δημητρομανωλάκη Ελευθερία, Διδασκάλου Κατερίνα, Διονύσιος Νίκος, Δουατζής Γιώργος, Ζαχαρή Μαρία, Καραμπέτη Καριοφυλλιά , Καστάνη Μαρία, Κομνηνού Φιλαρέτη, Κυρτζάκη Μαρία, Καραμίχος Γιώργος, Κοτανίδης Γιώργος, Κώνστας Γιώργος, Λαζαρίδου Όλια, Λογοθέτης Ηλίας, Μαριανός Ανδρέας, Μουρούζη Νάντια, Ναρλής Παναγιώτης, Νικολαίδης Βασίλης, Ξανθοπούλου Ζωή, Ξενοπούλου Ολύνα, Πιατάς Δημήτρης, Πλειώνης Δημήτρης, Πρέβεζα Ράνια, Ρόχας Ζαχαρίας, Σακαλή Άννα, Σαμπάνης Σωτήρης, Σπέγγος Μιχάλης, Στυλιανού Ναταλία, Τζήμα Δανάη, Τριανταφυλλίδου Μαρίσσα, Τσεκούρας Δημήτρης, Τσιπιανίτης Αντώνης, Χατζησάββας Μηνάς, Χιωτίνη Κατερίνα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.