Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής

megaro_mousikis_athinon2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Άρωμα Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μουσικής. Κορυφαίες μπαλαρίνες και κλασικοί χορευτές

στο απόγειο της καριέρας του από τις σημαντικότερες σκηνές του κόσμου συναντιούνται στη σκηνή του ΟΜΜΑ για να χορέψουν το αριστούργημα «Η λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι , που με την ομορφιά της μουσικής του και το πάθος της ιστορίας του, θα σαγηνεύει για πάντα το κοινό.

Στην ίδια σκηνή θα ξετυλιχθεί και το περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι, «Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου», εμπνευσμένο από τον «Σταυρό του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία, έργο-σταθμός στην τραγουδοποιία του Θάνου Μικρούτσικου.

Η Ρομπέρτα Μάρκες αστέρι που λάμπει στο Covent Garden θα χορεύουν με τον Γιόχαν Κόμποργκ έως τις 30 του μήνα τον άσπρο και μαύρο Κύκνο , την Οντέτ και την Οντίλ παρασύροντας το κοινό με την άψογη τεχνική και τη δραματικότητά τους, στο ρομαντικό πάθος του σεναρίου και στην απόλαυση της επικής μουσικής του Τσαϊκόφσκι.

Παράλληλα σε 10 παραστάσεις από αύριο έως 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής τα θρυλικά πλέον τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που έφεραν τον «μεγάλο ταξιδευτή της ποίησης» το Νίκο Καββαδία κοντά στους νέους, αφού τους προέτρεπαν να «χορέψουν πάνω στο φτερό του καρχαρία», να ξεπεράσουν τα όριά τους και να κατακτήσουν το αδύνατο.

Οι συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου – με τον ίδιο, φυσικά, παρόντα και σε ρόλο ερμηνευτή – συνταξιδεύουν με τα κείμενα που έγραψε η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη, εμπνευσμένη από τις μαγικές εικόνες που ξεπροβάλλουν από τα κείμενα του Καββαδία αλλά και άλλες, προερχόμενες από γνωστά ναυτικά παραμύθια, ελληνικά και ξένα.

Συντροφιά βέβαια με τους σπουδαίους παραμυθάδες-τραγουδιστές Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Θωμαΐδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και Άννα Λινάρδου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.