Εκτός από τα Κάλαντα σας λέμε και τις ευχές μας

ccd
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού 

Τι κι αν τα  πολλά πολιτικοοικονομικά προβλήματα μας άλλαξαν τα φώτα και μας πήραν την αισιοδοξία; Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε  να ζούμε, να δημιουργούμε – να ελπίζουμε – να τραγουδάμε. Τα Χριστούγεννα δεν έχουν φτιαχτεί για καταναλωτικούς λόγους.

Τα   Χριστούγεννα είναι βγαλμένα από την καρδιά και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Είναι  μια αφορμή να χαρίσουμε ένα συναίσθημα – μια καλή σκέψη – να πούμε σ αγαπώ και να δώσουμε σε κάποιο γύρο  μας κάτι που πραγματικά έχει ανάγκη, ας είναι και μια αγκαλιά.    

Οι δρόμοι είναι και φέτος στολισμένοι.   Οι Πλατείες έχουν βάλει τα γιορτινά τους και περιμένουν τη χαρά των παιδιών να ποτίσουν τα χειμωνιάτικα λουλούδια.  Ανοίξτε την πόρτα σας  να σας τραγουδήσουν τα κάλαντα. Κλείστε το μάτι σένα άστεγο και χαμογελάστε  του με νόημα. Γι΄ αυτόν   κοστίζει περισσότερο από το ευρώ…. Μην χάνουμε τις αξίες – μην ξεχνάμε ότι τη ζωή μας εμείς την κάνουμε όμορφη.     

Ας γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα με μουσική και ποίηση, όπως λεει και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ας γράψουμε το μίσος μας στον πάγο, για να βγει το επόμενο πρωί ο ήλιος και το λιώσει Ας ευχηθούμε από τα βάθη της καρδιάς μας ότι θ΄ αλλάξουμε κάτι από μας, κάτι απ τα λάθη μας.   

Χρόνια Πολλά από μένα αλλά και από καταξιωμένους έλληνες καλλιτέχνες – συγγραφείς ,   οι οποίοι μέσω της avecnews έστειλαν τις ευχές τους σε όλους τους  Έλληνες. 

agrafiotiΈφη Αγραφιώτη 

“Σε μια εποχή που κάθε ευχή απαιτεί πολλαπλές αναγνώσεις, εύχομαι και προτείνω να δούμε πια την Τέχνη ως λαϊκή απαίτηση, ως δικαίωμα του κάθε πολίτη στην αγωγή της ψυχής του, ως αγαθό μοναδικό στη στήριξη του συναισθήματος και της καλαισθησίας που η οικονομικίστικη άποψη για τη ζωή σκοπίμως αγνοεί. Εύχομαι η ανθρωπιστική παιδεία να ξαναπάρει τη θέση της στη ζωή μας, η υπεραπλούστευση να δώσει τη θέση της στην επίγνωση και η αρμονία να συνοδεύει, στις μέρες που θα έρθουν, τις αντιδράσεις μας”.

{Η Εφη Αγραφιώτη έδωσε πριν λίγες μέρες μια ρεσιτάλ πιάνου  στο Μέγαρο μουσικής με τίτλο «Διαδρομές από τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στον Σεζάρ Φρανκ»}


11macΜάκης Σεβίλογλου 

Νομίζω πως η καλύτερη ευχή που μπορώ να δώσω αυτά τα Χριστούγεννα, είναι καλή Ανάσταση σε όλους τους έντιμους Έλληνες της βιοπάλης, υπάρχουν είμαι σίγουρος!!! Ένα μικρό σπρωξιματάκι για να βρούμε τη χαμένη μας περηφάνια και το χαμόγελο που μας έλειψε. Χρόνια πολλά!!!

{Τον Μάκη Σεβίλογλου θα τον συναντήσουμε μαζί με τους ΕΝ Πλω στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Τέχνης Στο Κόκκινο

alexisΑλέξης Κώστας  

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το νέο έτος! Τα δέντρα παρόλο που τραυματίζονται και κόβονται από τον άνθρωπο τον υπηρετούν ανιδιοτελώς παρέχοντάς του καρπούς και σκιά. Τα ποτάμια μεταφέρουν νερό για να σβήσουν τη δίψα του ανθρώπου και να πλύνουν το σώμα του. Η αγελάδα επίσης χωρίς να ζητάει τίποτα υπηρετεί τον άνθρωπο παρέχοντάς του γάλα. Ας είναι πρώτιστο καθήκον του ανθρώπου να συνειδητοποιήσει την αλήθεια ότι έχει προικισθεί με το ανθρώπινο σώμα όχι για να ικανοποιεί τους εγωιστικούς σκοπούς του αλλά για να υπηρετεί τους συνανθρώπους του….

{ο “μάγος” των κρουστών, μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στο Παλλάς πλάι στην Άλκιστης Πρωτοψάλτη και την Ευανθία Ρεμπούτσικα}

bakonikaΑλεξάνδρα Μπακονίκα  {Ποιήτρια – Συγγραφέας}

Στους αδελφούς μας Κύπριους αλλά και στους απανταχού Έλληνες,  εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές με ειρήνη, ευημερία, κοινωνική συνοχή και ανάταση για την ευόδωση των εθνικών στόχων της Μεγαλονήσου, που άμεσα μας ενδιαφέρουν και μας αφορούν και στους οποίους εθνικούς στόχους θέλουμε ως Έλληνες να δίνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. 

{Τελευταία ποιητική συλλογή της, είναι «Ηδονή και Εξουσία»  από τις Εκδ. Μεταίχμιο, 2009 Αθήνα.  }

mariaΜαρία Ζώη 

«Εύχομαι στην Ελλάδα, να ανακτήσει σύντομα την αξιοπρέπεια που της κλέψανε και να αποδείξει σε όλο τον κόσμο, ότι δεν αποτελεί μόνο μια «σκιά» του φωτεινού, συγκλονιστικού, κλασικού παρελθόντος της… Χρειάζεται να φουντώσει η Πίστη στις καρδιές των Ελλήνων, ότι μπορούμε να ελευθερωθούμε από τα δεσμά που μας σκλαβώνουν – όπως το κάναμε και κατά το παρελθόν, όταν ήμασταν εξίσου αδύναμοι και εξαρτημένοι… Τα παιδιά αυτής της χώρας, μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη και να την κάνουν να γεμίσει και πάλι καρπούς, φτάνει να μην τους στερήσουμε αυτό το δικαίωμα… Δέντρο το δέντρο, πέτρα την πέτρα… Καλή μας Νέα Χρονιά!»

Η Μαρία Ζώη είναι Lyrical Artist/mezzosoprano διαπρέπει στο εξωτερικό και έχει τραγουδήσει δίπλα από Θεοδωράκη}

Ετσι για φινάλε σας  και χαρίζω τις ευχές που ανάρτησε στον τοίχο της στο facebook  η μεγάλη μας ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου  

bhh

«Σας εύχομαι Καλές γιορτές, μόνο με φίλους ακριβούς, και το βλέμμα στον κόσμο που μας χρειάζεται!

Εμείς μόνο μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!»

Χαρούλα

της Λαμπριάνας Κυριακού 

lambriana

  
 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.