Έζησαν την είδηση του θανάτου τους στο διαδίκτυο

Desktop29
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Σερφάριζαν στο διαδίκτυο για ενημέρωση κι έπεφταν επάνω στην είδηση του θανάτου τους. Απίστευτο κι όμως, αληθινό. Πολλά siteς και blogs αλλά και γνωστό τηλεοπτικό μεγάλο  κανάλι έπεσαν στην παγίδα και ανάρτησαν ειδήσεις θανάτου επωνύμων  προκαλώντας σοκ στους ίδιους και στις οικογένειές τους , που έτρεχαν πανικόβλητοι  να μάθουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το ίδιο και οι θαυμαστές τους , οι οποίοι έστελναν τα συλλυπητήριά τους και έκαναν σχόλια στο Fb εκφράζοντας τη λύπη τους.

Κορυφαία και πιο πρόσφατη  μακάβρια γκάφα,  η είδηση της αυτοκτονίας του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη, που όχι μόνον έκανε  το γύρο του διαδικτύου στις 19 Δεκεμβρίου , αλλά έπαιξε και σε site που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο γνωστός συγγραφέας «άνοιξε το παράθυρό του κι έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του»  αφήνοντας πίσω του τρία ιδιόχειρα σημειώματα. Το ρεπορτάζ μάλιστα σημείωνε και  την ώρα της ταφής του από το Α΄Νεκροταφείο της  Αθήνας. Ο άνθρωπος των γραμμάτων βρήκε ένα δικό του μοναδικό τρόπο να απαντήσει στο μακάβριο αυτό αστείο. Καλή του φίλη ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook φωτογραφία του Χρήστου Χωμανίδη και από κάτω υπήρχε λεζάντα ,προφανώς γραμμένη από τον ίδιο, που σημείωνε:

«Εδώ, στον Άλλο Κόσμο, την περνάμε ζάχαρη!»

Λίγες μέρες βρέθηκε στον κάτω κόσμο ο Απόστολος Γκλέτσος χωρίς να το γνωρίζει. Το γεγονός συνέπεσε και με την είσοδο του Δημάρχου Στυλίδας στο νοσοκομείο της Λαμίας και όλοι το συνδύασαν αρνητικά.

Ο Απόστολος Γκλέτσος αντιμετώπισε με χιούμορ την κατάσταση:

« Όντως έχω χάσει τη μάχη με τη ζωή . Δεν μιλάμε από την ίδια διάσταση. Εγώ είμαι σε άλλη.»

Ενάμιση μήνα πριν από τον θάνατό του πέθαναν από μεγάλο κανάλι τον συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη , ενώ  εκείνος έδινε τη μάχη του για τη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε  κλινική των βορείων προαστίων. Η είδηση μεταδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου με εκτενές αφιέρωμα για το έργο του σπουδαίου δημιουργού και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έφυγε στις 29 Μαρτίου. Όταν μαθεύτηκε η αλήθεια από το μεσημεριανό δελτίο του σταθμού ζήτησαν συγγνώμη για την δημοσιογραφική γκάφα.

Τον δημοφιλή news caster και δημοσιογράφο Τέρρενς Κουίκ  τον πέθαναν τουλάχιστον τρεις φορές οι bloggers αλλά και οι συνάδελφοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει να διασταυρώνεις τις ειδήσεις, και μάλιστα τέτοιες ειδήσεις.

“  Μου συνέβη τρεις φορές. Μια στο διαδίκτυο, μία στην τηλεόραση, όταν με πέθαναν στο τσουνάμι το 2004,  και μία φορά από το ραδιόφωνο . Είναι το πιο κακόγουστο αστείο πολύ περισσότερο, όταν είσαι μια χαρά και το χειρότερο να το μαθαίνουν οι δικοί σου άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά σου από την τηλεόραση. Αποδέχομαι τη σάτιρα!  Το πρώτο κρούσμα που συνέβη με το τσουνάμι  το αποδέχτηκα. Από κει και πέρα το πράγμα παρατράβηξε. Όλα έχουν ένα όριο  και η σάτιρα δεν έχει με τίποτα να κάνει με το θάνατο ενός ανθρώπου. Είναι καιρός να μαζευτεί αυτό το καλαμπούρι» δήλωσε ο εκλεκτός δημοσιογράφος στην «Avecnews».

Αφού συνήλθε , τσίμπησε το μπράτσο του ο Κώστας Καραφώτης για να δει αν είναι ζωντανός επιστράτευσε όλη του την ψυχραιμία για να  ξεπεράσει το σοκ.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής ανακάλυψε μια μακάβρια σελίδα στο Fb με τον τίτλο «Κώστα Καραφώτη θα σε θυμόμαστε για πάντα» και έκανε αναφορά για να κατέβη. Αμέσως μετά ανέβασε στον  προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το παρακάτω σχόλιο :

«Απίστευτο πόσοι τρελοί υπάρχουν στο διαδίκτυο… Δείτε το ! Φτου! Σκόρδα!» και πρόσθεσε το λινκ της συγκεκριμένης σελίδας που τον ήθελε νεκρό.

Θύμα τροχαίου ατυχήματος στη Θεσσαλονίκη έγραψαν στα blog, ότι έπεσε ο γνωστός ράπερ Tus . Ευτυχώς επικοινώνησε μαζί του γνωστό site και αποκαταστάθηκε σύντομα η αλήθεια.

Ο ίδιος ο Tus  έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Fb:

«Όντως έχω πεθάνει αυτές τις μέρες αλλά από το πολύ τρέξιμο στη δουλειά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.