Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι η νεκρώσιμος ακολουθία της Λουκίας Ρικάκι

loukia_rikaki
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία της σκηνοθέτιδας, παραγωγού και συγγραφέως Λουκίας Ρικάκη που έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Επιθυμία της ίδιας πριν πεθάνει αλλά και συγγενών της είναι αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο Σύλλογο Φίλων Περιθαλπομένων Νοσοκομείου Σωτηρία. Ο αριθμός λογαριασμός είναι:

ΑΤΕ Βank,

ΙΒΑΝGR 7904306200002740400350012

Η Λουκία Ρικάκη είχε γεννηθεί το 1961 στον Πειραιά με σπουδές ιστορίας της τέχνης, κινηματογράφου, γραφικών τεχνών και φωτογραφίας στην Αγγλία.

Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την εταιρεία ORAMA FILMS μια από τις καθιερωμένες εταιρείες παραγωγής θεατρικών παραστάσεων και ποιοτικών ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και το 2000 ίδρυσε την εταιρεία TRICKY TRICK FILMS.

Το 1996 ίδρυσε και διηύθυνε τις 2 θεατρικές σκηνές του Θεάτρου “104 – Κέντρο Λόγου και Τέχνης” και το Ελληνικό Κόμεντυ Κλαπ στην Αιόλου 48-50.

Μεταξύ άλλων ήταν ιδρύτρια και Καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ ΡΟΔΟΥ ECOFILMS από το 2001, ιδρύτρια και Καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΩ από το 2009, συντονίστρια του Βαλκανικού Ταμείου Σεναρίων the Balkan Fund του φεστιβάλ Kινημ. Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη επιλογής ταινιών ντοκιμαντέρ στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουμπάι.

Η τελευταία της ταινία ήταν το «Σχέδιο Σωτηρία» και είχε βραβευτεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου Χαλκίδας.

Πηγή: Σκάι

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.