Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ παραιτήθηκε, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση. O Aζάροφ παραιτήθηκε κατά την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του ουκρανικού κοινοβουλίου που έχει ως αντικείμενο τον τερματισμό της κλιμάκωσης της κρίσης στη χώρα, μία ημέρα αφού η κυβέρνηση δεσμεύθηκε σε μία σειρά υποχωρήσεων απέναντι στην αντιπολίτευση.

Δήλωσε ότι παραιτείται προκειμένου να προωθήσει τον “πολιτικοκοινωνικό συμβιβασμό” για να βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση.

Ταυτόχρονα στις Βρυξέλλες, η ουκρανική κρίση αναμένεται να κυριαρχήσει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, οι οποίες ανταλλάσσουν κατηγορίες για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει συνομιλίες με υψηλούς αξιωματούχους της ΕΕ, ανάμεσά τους και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, η οποία στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ουκρανία, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Την ουκρανική κρίση αναμένεται να συζητήσουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Πούτιν κατά την απογευματινή συνάντησή τους στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.