Οριστικοποιήθηκε νέα κυβέρνηση συνεργασίας στο Ισραήλ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η ορκωμοσία της

Το θρησκευτικό εθνικιστικό κόμμα των εποίκων Εβραϊκή Εστία υπέγραψε συμφωνία για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής του, Ναφτάλι Μπένετ, μέσω των ιστοτόπων Twitter και Facebook.

«Με τη βοήθεια του Θεού υπογράψαμε. Η 33η κυβέρνηση του Ισραήλ βαδίζει σε σωστό δρόμο», επισημαίνεται στο μήνυμά του.

Παράλληλα, ο Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του θριαμβεύσαντος στις πρόσφατες εκλογές κόμματος Γες Ατίντ, διορίσθηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών βάσει τις συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Η νέα συμμαχική κυβέρνηση θα συγκροτείται από τέσσερα κόμματα- τον εθνικιστικό συνασπισμό των κομμάτων Λικούντ και Μπεϊτένου, το κόμμα των εποίκων Εβραϊκή Εστία και το κεντρώο Γες Ατίντ και την παράταξη του Κινήματος- που θα αθροίζει τις 68 από τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

Η επίτευξη της συμφωνίας με τα δύο τελευταία κόμματα – το Γες Ατίντ και την Εβραϊκή Εστία – στάθηκε δυνατή μία ημέρα προτού εκπνεύσει η διορία που είχε ορίσει ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες στις διερευνητικές προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Νετανιάχου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.