χαστούκια στην Τεχνόπολις

ekeinos_pou_dechetai_hastoukia_technopolis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Εκείνος που δέχεται χαστούκια» θα παρουσιαστεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από 5 Δεκεμβρίου 2011 έως & 21 Φεβρουαρίου 2012, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

Από 5 Δεκεμβρίου 2011, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανεβαίνει το τελευταίο θεατρικό έργο του L. Andreyev, που έγραψε το 1915 και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του συμβολικού και εξπρεσιονιστικού ύφους του συγγραφέα. Το έργο είχε μεγάλη απήχηση στην εποχή του, μια ανάσα πριν την ρωσική επανάσταση, σε τέτοιο βαθμό ώστε μόλις το 1916 έγινε η κινηματογραφική μεταφορά του στη Ρωσία και το 1924 στις ΗΠΑ από την MGM Studios (He who gets slapped, με τους Lon Chaney, Norma Shearer και John Gilbert).

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα μεγάλο τσίρκο, κάπου έξω από μια μεγαλούπολη, όπου εμφανίζεται ένας μυστηριώδης άντρας, που ζητά μία θέση στο θίασο ενώ αρνείται να αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα και την κοινωνική του θέση. Ελλείψει όμως οποιασδήποτε προϋπηρεσίας και ειδίκευσης, προτείνει και τελικά αναλαμβάνει ένα πρωτότυπο πόστο: θα ονομάζεται Εκείνος και θα είναι αυτός που δέχεται χαστούκια, μπροστά στο κοινό. Το νούμερο γνωρίζει τεράστια επιτυχία, παρόλο που κάθε φορά, στο τέλος, οι θεατές νιώθουν σαν να τα δέχτηκαν οι ίδιοι. Στα παρασκήνια του τσίρκο, ένας παράξενος κύκλος χορευτών, ακροβατών, κλόουν, τζόκεϊ, θηριοδαμαστών, βαρώνων και λιονταριών κινούνται και διασταυρώνονται διαρκώς. Ανάμεσά τους ο Εκείνος, ένας ζωντανός «φιλόσοφος», βλέπει τον κόσμο και τη ζωή μέσα από μια σκοπιά σχεδόν μεταφυσική και κινείται σε πορεία αντίθετη. Αυτό όμως θα προκαλέσει μία επικίνδυνη αλυσιδωτή αντίδραση: ο καθένας θ’ αποκαλύψει τις βαθύτερες προθέσεις και επιθυμίες του, όμως Εκείνος στο τέλος θα ορίσει το πεπρωμένο επεμβαίνοντας με τρόπο μοιραίο στις ζωές των άλλων και στη δική του.

Info:

Μετάφραση: Δαυίδ Μαλτέζε
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσιάμης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ειρήνη Σαγκριώτη, Ελισσάβετ Ξανθοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική: Νίκος Κολλάρος
Ενορχήστρωση-εκτέλεση: Mother Shipton: Δήμος Μπάλος, Κώστας Πέγιος, Ιάκωβος Σιαπαρίνας
Ηχοληψία-μίξεις: Νίκος Μανιάς
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπαμπίλης
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Δημήτρης Καρτέρης
Τεχνική υποστήριξη: Μαρία Λαμπράκη
Παραγωγή: Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου ΑΜΚΕ

Παίζουν (αλφαβητικά):
Ελισσαίος Βλάχος, Παρασκευή Καλογεράκη, Δαυίδ Μαλτέζε, Διονύσης Μπουλάς, Ειρήνη Σαγκριώτη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από 5 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21.15
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ εκπτωτικό (φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΑΜΕΑ, αλλοδαποί με άδεια παραμονής, άτομα κάτω των 20 και άνω των 60 ετών)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936113806
(Αίθουσα «Δ9», Πειραιώς 100, Γκάζι)

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.