«Ζείτε παίδες Ελλήνων» στο θέατρο «Λαμπέτη»

zeite_paides_ellinon
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Ζείτε παίδες Ελλήνων», η επιθεώρηση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου ανεβαίνει σε λίγες μέρες στο θέατρο Λαμπέτη με τους (αλφαβητικά):

Άβα Γαλανοπούλου, Λευτέρη Ελευθερίου, Σωτήρη Καλυβάτση, Κώστα Κόκλα, Ρένια Λουϊζίδου, Μπέσυ Μάλφα, Κατιάνα Μπαλανίκα, Χρήστο Σιμαρδάνη, Μαρία Φιλίππου

Ζείτε παίδες Ελλήνων; Κι αν ζείτε… λύστε μας μια απορία…Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι έφταιξε; Η κακιά μας η μοίρα; Το κακό μας το ριζικό; Το κεφάλι μας; Το ζώδιο μας; Ο Άρης ο ανάδρομος; Τα λάθη μας..;

Μάλλον φταίει ότι η λαμπρή ιστορία της Ελλάδας είναι αντιστρόφως ανάλογη της μνήμης μας (ίσως και του μέλλοντός μας) είναι κοντή και μικρή.

Ξεχάσαμε τι ζήσαμε, τι ανεχτήκαμε, σε τι μπλέξαμε, πόσο άδικα φερθήκαμε στον εαυτό μας, σ’ αυτή τη χώρα και στους γύρω μας και κυρίως πώς αφήσαμε να μας πατρονάρουν «φίλοι» και εχθροί οδηγώντας μας στο οδυνηρό σήμερα. Να δούμε με μια άλλη ματιά τον οπλισμένο σαδιστή αστυνόμο των ΜΑΤ για να καταλάβουμε, ότι τίποτα δεν είναι τελικά ότι φαίνεται.

Να ακούσουμε το παράλογο παραλήρημα ενός πολιτικού σε ανοικτή εξομολόγηση που δίνει άφεση αμαρτιών στους συναδέλφους του.

Να πάρουμε ιδέες μέσα από το δελτίο επιβίωσης ενός παντρεμένου ζευγαριού που μηχανεύεται τους πιο απίθανους τρόπους να αντιμετωπίσει την κρίση.Να κρυφακούσουμε όσα συμβαίνουν σε ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την ημέρα που (θα) χρεοκοπεί η Ελλάδα και τη ζωντανή σύνδεση της χρεοκοπίας με πολλές, πολλές και ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις…

Να δούμε πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η ανταλλακτική οικονομία μέσω της ευφυΐας μιας τέως αδιόριστης του ΑΣΕΠ και νυν πόρνης.

Να ανατριχιάσουμε με τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας του 2042…όπου γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τη Γερμανική κατοχή και πάλι από τους Γερμανούς.

Κείμενα – Συγγραφή: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Άβα Γαλανοπούλου, Λευτέρη Ελευθερίου, Σωτήρη Καλυβάτση, Κώστα Κόκλα, Ρένια Λουϊζίδου, Μπέσυ Μάλφα, Κατιάνα Μπαλανίκα, Χρήστο Σιμαρδάνη, Μαρία Φιλίππου
Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Γιώργος Μπούμπας, Νίκος Πολυδερόπουλος, Τζούλη Σούμα, Πάνος Φασουλής.

Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Τραγούδια: Σταμάτης Κραουνάκης

Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς
Μουσική διδασκαλία: Αλέξης Πρίφτης

Hμέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20.00
Πέμπτη: 20:30 (λαϊκή)
Παρασκευή: 21.15
Σάββατο: 17.30 (λαϊκή), 21.15
Κυριακή: 17.30, 21.15

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.