«Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

alkistes_protopsalti_evanthia_rempoutsika
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

10 & 11 Φεβρουαρίου

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα ταξιδεύουν την μουσική και τα τραγουδια τους στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.

Θα παρουσιάσουν τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή αλλά κλείνουν το μάτι και στη Δύση, ένα πρόγραμμα που ξεσηκώνει με το πάθος και την δύναμή του γεμίζοντας τις καρδιές μας με τρυφερότητα και ευαισθησία.

«Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή», ο τίτλος της παράστασης, εμπνευσμένος από ένα τραγούδι της Πολίτικης κουζίνας για να «ξορκίσουμε» το κακό, με γιορτινή ακόμα διάθεση και πολλά συναισθήματα!

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι μουσικές της Ευανθίας σε μεταφέρουν σε κάτι πολύ γνώριμο, σε μυρωδιές και αρώματα, σε κάτι πολύ οικείο, σαν την Κυριακή το μεσημέρι στο σπίτι της μαμάς που μοσχοβολούν όλα. Ο τρόπος που παίζει το υπέροχο βιολί της περικλείει ισόποσα τη μελαγχολία και τη χαρά, σε χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά».

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα προσθέτει: «Εκεί που έψαχνα να βρω εκτός Ελλάδος το αηδόνι της Ανατολής, το βρήκα μπροστά μου να μου κελαηδάει. Συγκινήθηκα με τα χρώματα και τα αρώματα της φωνής της και με ενέπνευσε να ηχογραφήσουμε καινούργια τραγούδια αλλά και να ενωθούμε μουσικά στη σκηνή».

Μία φωνή, ένα βιολί και μία ορχήστρα ιδιαίτερη που βγάζει φωτιές, με κάθε μουσικό να παίζει 2-3 όργανα… κανονάκι, ακορντεόν, τρομπέτα, τσέλο, λαούτο, μεταλλόφωνο, πιάνο, καχόν, όρθιο μπάσο, καβάλ, κρουστά, νταούλια, κιθάρα, μαντολίνο.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα γεμίσουν την καρδιά μας, θα αγκαλιάσουν τα όνειρά μας και θα μας ταξιδέψουν μουσικά στην Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο, τα Βαλκάνια, σε ένα πρόγραμμα που το κοινό της Αθήνας αποθέωσε!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

Οργάνωση παραγωγής μουσικού συνόλου:
Τώνια Δραγούνη, Κώστας Χριστόπουλος

Μουσικοί: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (μαντολίνο – κιθάρα – ούτι), Αλέξης Κώστας (κρουστά – καχόν – μεταλλόφωνο), Άγγελος Παπαδάτος (κόντρα-μπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Πλούταρχος Ρεμπούτσικας (τσέλο), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν – νταούλι), Παντελής Στόϊκος (τρομπέτα – καβαλ), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο – πλήκτρα – κρουστά – ακορντεόν)

Συμπαραγωγή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.