“Οι έμποροι των εθνών” στο θέατρο “Αυλαία της Θεσσαλονίκης

oi_emporoi_ton_ethnon_avlaia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δελτίο τύπου

Οι έμποροι των εθνών
του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Σκηνοθεσία Θοδωρής Αμπαζής
Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών,
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRΑ
Από τις 25 Ιανουαρίου 2012
Στο Θέατρο Αυλαία, Θεσσαλονίκη

Μια ξεχωριστή παράσταση συνόλου, με όρους σύγχρονου μουσικού θεάτρου.

«Ο λόγος, στην παράστασή μας, γέννησε τη μουσική, την κίνηση, το φως, το βίντεο.

Από εκεί ξεκινούν όλα και εκεί τελειώνουν.» – Θοδωρής Αμπαζής

«…Μια «ανάγνωση» που ανέδειξε τη μουσικότητα της γλώσσας του – το πρώτο απ’ τα προσόντα του – κατεβάζοντας το λόγο στο κοινό με τρόπο συναρπαστικό και καθηλωτικό. …»

(Γιώργος Σαρηγιάννης – Τα Νέα)

«…μια καλοδουλεμένη σκηνική μηχανή που αφηγείται λέξη λέξη το έργο του Παπαδιαμάντη, με όχημα τη φωνή, το σώμα, τη ζωντανή μουσική και τα βίντεο σε ένα αποτέλεσμα – κέντημα …»

(Ιωάννα Κλεφτόγιαννη –Ελευθεροτυπία)

«…Κάθε βλέμμα και χειρονομία δήλωναν «κάτι» δημιουργώντας μιαν απροσδόκητη εκδοχή του έργου: «ζωντανή» και τραγικωμική, γεμάτη αντιφάσεις και συνθέσεις, πλημμυρισμένη στη μουσική, με μια απεριόριστη ευαισθησία για την ανθρώπινη κατάσταση…»

(Ιλειάνα Δημάδη- Αθηνόραμα)

Ο αφηγηματικός λόγος, η μουσική και τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αναμετρώνται με το αξεπέραστο κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Οι έμποροι των εθνών, σε ένα τολμηρό σκηνοθετικό ανέβασμα του Θοδωρή Αμπαζή, που υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό κοινό και κριτικοί κατά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παρουσιάσεις του σε Αθήνα και Καβάλα. Σημειώνεται ότι το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη από τις 25 Ιανουαρίου 2012 και για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία, πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), τηλ. 2310237700.

{youtube}3tacKX8OHDA{/youtube}

Συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης Οι έμποροι των εθνών του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

21:00, Θέατρο Αυλαία, Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και μετά το τέλος της παράστασης Οι έμποροι των εθνών του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, οι συντελεστές της παράστασης, προς(κ)αλούν το κοινό σε μία συζήτηση γύρω από την παράσταση καθώς και το πάντρεμα του έργου του Παπαδιαμάντη και σύγχρονου μουσικού θεάτρου.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιώργος Φράγκογλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.