Λένα Αλκαίου στο Small Cafe στον Πειραιά παρέα με τον Βασίλη Χατζηλούκα.

Desktop37
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού  

Μια βραδιά  αλλιώτικη μας είχε χαρίσει το Σάββατο που μας πέρασε, η Λένα Αλκαίου, στο Ρυθμό stage στην Ηλιούπολη. Δίπλα της ο Βασίλης Χατζηλούκας και ο Βασίλης Παπαδόπουλος, που με την κιθάρα του και τις φωνητικές του ικανότητες ο πρώτος και το μπουζούκι του ο δεύτερος, έδωσαν το δικό τους στίγμα  στη βραδιά. 

Ήταν μια μουσική νύχτα  η οποία αξίζει ο καθένας μας να ζήσει, μιας και θα έχουμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε για δυο Παρασκευές 10  και 17 Φεβρουαρίου,   στον Πειραιά και  στο Small Cafe – Αριστοτέλους 10 (πίσω από το Δημαρχείο). 

 Γευτήκαμε  τραγούδια από τις δισκογραφικές δουλειές της Λένας Αλκαίου  αλλά και τραγούδια τα οποία έχουν γίνει σφραγίδα στις ψυχές μας, από αυτά που μπορεί να σε συγκινήσουν αλλά και να σου φτιάξουν την διάθεση για χορό.   

Αξίζει να  τονίσω,  ότι η Λένα Αλκαίου,  μας τραγούδησε,  ένα  από τα νέα της τραγούδια, το  «Έξι Μέρες»  του οποίου τους   στίχους υπογράφει ο Χάρης Ρώμας και τη μουσική ο Βασίλης Χατζηλούκας.   Το τραγούδι βρίσκεται στη συλλογή του Χάρη Ρώμα, «Οι Στίχοι μου και οι φίλοι μου»

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιά ήταν η παρουσία της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού,   Ελένης Ροδά,   που μας πήγε  πίσω στο χρόνο και μας τραγούδησε τα δικά της τραγούδια έτσι όπως τα έζησε στους δύσκολους καιρούς στης ιστορίας. Μιας και μας εξιστόρησε με χιουμοριστικό τρόπο,  προσωπικές στιγμές της. 

Desktop38«Ήτανε λέει τότε που η Ελλάδα ήτανε σε δικτατορικό καθεστώς. Η  Ροδά  ήταν στο θίασο   Βασειλιάδου –  Χατζηχρήστου. Το ρεπερτόριο της ήταν καθαρά τραγούδια του  Μίκη Θεοδωράκη. Σε μια περιοδεία στο «Εξωτερικό»… Θήβα – Λειβαδιά – Λάρισα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, ένας χωροφύλακας την καλεί στο τμήμα, μιας και τραγουδούσε τα απαγορευμένα τραγούδια της εποχής. Το ακούει αυτό ο Χατζηχρήστος και δίνει σύνθημα να πάει  όλος ο θίασος στο τμήμα. Ενώ πάνε όλοι στο τμήμα εκεί ο Χατζηχρήστος κάνει την ανατροπή και τους αφήνουν όλους ελεύθερους» 

Επίσης η Ελένη Ροδά δεν δίστασε να μας διηγηθεί,   την δυσαρέσκεια  της στο να τραγουδήσει μια από τις μεγάλες της επιτυχίες  το  «Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες». Μιας και το τραγούδησε για πρώτη φορά στα «Δειλινά» δίπλα στη Γεωργία Βασιλειάδου, υπό την πίεση του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Αν και μια μέρα η Βασιλειάδου της λεει «αυτό το τραγούδι με τους οικοδόμους δεν το θέλω»,  η Ροδά όμως  έβγαινε και το τραγουδούσε, ώσπου έγινε και η μεγάλη του επιτυχία. 

Η βραδιά μας επιφύλασσε ακόμη μια έκπληξη, αφού είχαμε την ευκαιρία να  δούμε στη σκηνή του Ρυθμός stage, δίπλα στη Λένα Αλκαίου και την καλή της φίλη και εκπληκτική φωνή,  Κατερίνα Κούκα όπου ξεσηκωθήκαμε για λίγο πάνω στους δικούς της ρυθμούς μιας και οι δικές της επιτυχίες κρατάνε χρόνια.  

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.