Πόση αλλη ανοχή;

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Δήμητρας Γκουντούνα

Γιατί ο Θεός δεν μου δίνει ξανά την ευκαιρία να φύγω από αυτή τη χώρα; Όχι πέστε μου γιατί; Από το πρωί που ξυπνάω μέχρι το βράδυ ακούω τι επιλογές έχω.  Μπορώ να ζήσω σ΄ πολύ εξευτελιστικές  συνθήκες, η σε λιγότερο εξευτελιστικές. Άλλη  επιλογή δεν έχω. Και επειδή είμαι αναγκασμένη λόγω επαγγέλματος ν ΄ ακούω τα πάντα, έφριξα πάλι σήμερα ακούγοντας την είδηση ότι οι φυλακές δεν δέχονται πλέον κρατουμένους γιατί δεν υπάρχει χώρος. 

Στον Κορυδαλλό από 900  κρατούμενους που χωράει η φυλακή, είναι 2.300 και ούτω καθεξής. Το ίδιο  και στα άλλα σωφρονιστικά Ιδρύματα  της χώρας. Το ανατριχιαστικό όμως είναι ότι στις φυλακές ανηλίκων φιλοξενούνται’’ δολοφόνοι και ληστές όπου εκπαιδεύουν τα παιδιά που έχουν παραστρατήσει.

 Δηλαδή έχουμε με την ανοχή του κράτους σχολές εγκληματιών.  Θα αποφοιτήσουν σε λίγο  στρατιές ‘σπουδαστών’’ με πτυχίο Λάκυ Λουτσιάνο. Τι να πώ; Μες την απελπισία των ειδήσεων σκέπτομαι να κάνω μια πρόταση:

Δεν σηκώνεστε να φύγετε εσείς από την Ελλάδα; Άντε σηκωθείτε να φύγετε όλοι. Είστε  ανίκανοι να διαχειριστείτε μια πολυκατοικία και διαχειρίζεστε  τη ζωή 10.000.000 Ελλήνων; Και μετά συζητάμε ότι έχει αλλάξει η ποιότητα του εγκλήματος;

Σκεφθήκατε εσείς οι ηγήτορες του Λαού ότι το ζεστό σεντόνι που σκεπάζεται το βράδυ τα παιδιά σας για άλλα παιδιά γίνεται βρόγχος για να τα βιάσουν και να μην βγάλουν άχνα; Σκεφθήκατε ότι σε χώρο 2 επί τρία ότι  στοιβάζονται 15 άνθρωποι  ο ένας πάνω στον άλλον;  Η είναι της φαντασίας μου αυτή η σκέψη; Θα περάσουν λέει σήμερα από τη βουλή το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση κρατουμένων. Και η επιλογή από ποιούς θα γίνει; Θα δούμε έξω τον βιαστή και δολοφόνο της γιαγιάς στη Φλώρινα; Η τον κακομοίρη που δεν είχε να πληρώσει στην εφορία 5.000 ευρώ. Γιατί αυτοί που χρωστάνε εκατομμύρια έχουν και εγγύηση για να βγουν έξω.

Σκέφθηκα λοιπόν και κάτι άλλο: Να σας κάνουμε εμείς τα εισιτήρια να φύγετε  από αυτή τη χώρα. Εσείς, δεν προνοήσατε ποτέ για τίποτα. Μόνο για τα ρουσφέτια που θα σας έβγαζαν βουλευτές  κάνατε το κουμάντο σας. Και κάτι ακόμα ούτε σαν λογιστές δεν τα καταφέρατε, πηγαίνετε λοιπόν στους εντολοδόχους σας και εμείς θα βρούμε τη λύση. Γιατί για πρώτη φορά οι Έλληνες είναι ενωμένοι πέρα από χρώματα και κόμματα. Αδειάστε μας λοιπόν τη γωνιά μπας και σώσουμε εμείς τη χώρα που δεν αποτελείται μόνο από πέτρες και χώμα αλλά ζουν ακόμη πάνω σ΄ αυτήν  Άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.