«Rent» στο θέατρο «Βεάκη»

rent_theatro_veaki
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κάνει ντεμπούτο στο θέατρο με το μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον, «έργο που εκφράζει όσο κανένα άλλο τη γενιά της τελευταίας 20ετίας», στο θέατρο «Βεάκη»

O Κώστας Μαρτάκης, στον ρόλο του νεαρού ξεπεσμένου ροκ σταρ Ρότζερ Ντέιβις, πραγματοποιεί την πρώτη του θεατρική εμφάνιση στο μιούζικαλ «Rent» του Τζόναθαν Λάρσον, που επαναλαμβάνεται, φρέσκο, ανανεωμένο και δυναμικό, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο θέατρο «Βεάκη».

Στον ανανεωμένο θίασο της φετινής χρονιάς πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Νάντια Κοντογιώργη, μαζί με τους «παλιούς» Αντα Λιβιτσάνου, Αντιγόνη Ψυχράμη, Αρη Πλασκασοβίτη, Βασίλη Αξιώτη, Χρήστο Γεωργαλή, Θέμιδα Μαρσέλλου, Στέργιο Νταουσανάκη, Ιντρα Κάινε, Ανδρέα Καπάταη. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Δύο συγκάτοικοι. Οκτώ φίλοι. Μία παρέα περιθωριακών νέων που ζουν μία χρονιά γεμάτη έρωτες, ανατροπές, πάθη, αγάπη, απώλειες. Ζουν στο περιθώριο, στο Βίλατζ της Νέας Υόρκης, ερωτεύονται την εποχή του AIDS, δημιουργούν, βιώνουν τη φιλία, την επιτυχία, την αποτυχία…

Το «Rent» το αγαπούν τόσο πολύ οι νέοι άνθρωποι γιατί είναι το «έργο που εκφράζει όσο κανένα άλλο τη γενιά της τελευταίας 20ετίας: τα όνειρα, τις αγωνίες, τα χρέη, τα αδιέξοδα, αλλά κυρίως την ελπίδα, το κέφι, τη χαρά και την τόλμη να διεκδικεί κανείς τη ζωή που θέλει να ζήσει – όχι αυτή που του υπαγορεύουν οι συνθήκες» σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα, Θέμιδα Μαρσέλλου.

Εμπνευσμένο από την όπερα «Λα Μποέμ» του Πουτσίνι έχει τη δική του, πολύ ιδιαίτερη ιστορία. Ο νεαρός δημιουργός του, Τζόναθαν Λάρσον, δούλευε χρόνια για να γράψει ένα μιούζικαλ που να αφορά τη δική του γενιά, τη γενιά του MTV, όπως έλεγε. Ο ίδιος ρίσκαρε να διεκδικήσει τη ζωή που ήθελε να ζήσει, εγκαταλείποντας την καριέρα του ως ηθοποιός και δουλεύοντας ως σερβιτόρος προκειμένου να μπορεί να γράφει. Οταν το όνειρό του έτεινε να γίνει πραγματικότητα το 1996 και το «Rent» ήταν έτοιμο να ανέβει στη Νέα Υόρκη, το πρωί της πρεμιέρας, ο Λάρσον βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, από ανεύρυσμα αορτής, στα 35 του χρόνια. Δεν πρόλαβε να δει το έργο του να σημειώνει τεράστια επιτυχία στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο, που αγάπησε τους ήρωές του, τη δίψα τους για ζωή, την αισιοδοξία του, την ξεχωριστή μουσική του.

«Τη χρονιά της κρίσης στην Ελλάδα, δεν θα βρουν το ”Rent” επίκαιρο μόνο όσοι βρίσκονται στο ξεκίνημα της ζωής και της καριέρας τους? Είναι πολλοί πια οι νέοι κάθε ηλικίας που δοκιμάζουν τις αντοχές τους καθημερινά και που χρειάζονται το μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αισιοδοξίας που δίνει το ιδιαίτερο αυτό έργο» κατά τη σκηνοθέτιδα.

Το κείμενο, η μουσική και οι στίχοι είναι του Τζόναθαν Λάρσον. Τη σκηνοθεσία και την απόδοση στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου, η απόδοση κειμένου είναι του Γιώργου Καπουτζίδη, η μουσική διεύθυνση του Γιώργου Ζαχαρίου, η χορογραφία του Αλέξανδρου Γιαννή, τα σκηνικά του Γιάννη Σκουρλέτη, τα κοστούμια της Μαργαρίτας Χατζηιωάννου. Διεύθυνση ορχήστρας-πιάνο: Παύλος Καλτουρουμίδης. Φωνητική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη.
Παίζουν: Κώστας Μαρτάκης, Αντα Λιβιτσάνου, Αντιγόνη Ψυχράμη, Δημήτρης Μακαλιάς, Αρης Πλασκασοβίτης, Νάντια Κοντογιώργη, Χρήστος Γεωργαλής, Βασίλης Αξιώτης, Στέργιος Νταουσανάκης, Ιντρα Κάινε, Ανδρέας Καπάταης, Μαρία Βασιλάτου και η Θέμις Μαρσέλλου.

46 ΧΩΡΕΣ

Το «Rent», που παίζεται από το 1996 στο Μπρόντγουεϊ, έχει ανέβει σε 46 χώρες με τεράστια επιτυχία, έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες κι έχει γυριστεί σε ταινία. Είναι ένα από τα ελάχιστα μιούζικαλ που έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ, έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 Tόνι και πολυάριθμα ακόμη μουσικά και θεατρικά βραβεία, έχοντας αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.