Στο τέλος θα μας πούνε και μαλ….ς

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Δήμητρας Γκουντούνα

Χα χα χα. Μη μου πείτε ότι δεν γελάσατε και εσείς  όταν ακούσατε ότι η χώρα για πρώτη φορά διαπραγματεύεται…. Δηλαδή από το 2009 που μ ΄ αφήσανε μισό το μισθό μου, μισή τη σύνταξή μου, μισή την καρδιά μου, τα παιδιά μου άνεργα, ή  μετανάστες δεν φέραμε καμιά αντίσταση;

Δηλαδή η γιαγιά που μου λέει κάθε μέρα «Παιδί μου το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν φύγανε ποτέ οι Γερμανοί από τη χώρα, το πρόβλημα είναι ότι δεν φύγανε  οι γερμανοτσολιάδες», έχει δίκιο;;; ΄ Τώρα θα με πείτε κουτή, αφού εμείς τους προσκαλέσαμε σε τούτη τη χώρα και τους ανοίξαμε την Κερκόπορτα θα διαπραγματευόμαστε κιόλας; Ε!  καλά μην κάνετε και έτσι τις σκέψεις μου προσπαθώ να βάλω σε μια τάξη. Προσπαθώ να σκεφτώ το ρόλο βασικά του κ. Κουτρουμάνη.

Παλιός συνδικαλιστής. Τώρα υπουργός, έκανε λέει αυτός την πρόταση να κοπούν οι επικουρικές από τον περασμένο Δεκέμβριο και η Τρόικα τον άκουσε. Αφού έκανε  πρώτα το γνωστό κόλπο για ρίξτε στο τραπέζι το θέμα των δώρων. Να δούμε αντίδραση. Αχ πονηρέ πολιτευτή…  Ποιών δώρων δηλαδή; και μετά από τις σκληρές μας διαπραγματεύσεις –σκέφθηκε –  θα πούμε ότι νικήσαμε. Αφού όχι μόνο το δώρο μ ΄ άλλο τρόπο μας  το παίρνουνε ,αλλά και τα αυγά και τα πασχάλια μας πήρανε. Έχω την υποψία ότι η αφαίμαξη των πορτοφολιών μας είναι δική του ιδέα. Τι λέτε και εσείς; Δεν θέλω να τον αδικήσω τον άνθρωπο, α πα πα  αλλά κάτι πρέπει να ξέρει και αυτός. Όχι λέω τώρα. Άμα δεν είχε απέναντί του τη Δήμητρα τον Γιώργο τον Διονύση εσένα ,εμένα δηλαδή και είχε απέναντι του τον Μπελογιάννη, τον Καραγιώργη, τον  Αργυριάδη έτσι θα διαπραγματευότανε ο άνθρωπος; Θα τους έλεγε τρομοκράτες δε λέω και μ΄ εκείνα τα περίεργα βαλιτσάκια που κυκλοφορούν θα τους είχε μαντρώσει. Δεν θα μπορούσε βέβαια να κλείσει σε καμιά φυλακή το ήθος και το ύψος τους, αλλά λέω τώρα και ονειρεύομαι. Αν και αν και αν.

Τι να πω ρε παιδιά στο τέλος θα μας πούνε και  μαλ…ς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.