“Μπαχάρι, Κανέλα και γιορτή” μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τα εισιτήρια για τις δύο πρώτες εμφανίσεις τους εξαντλημένα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα δώσουν ακόμη μία μουσική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. 

«Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζουν  εμπνευσμένος από ένα τραγούδι της Πολίτικης κουζίνας για να «ξορκίσουμε» το κακό, με  γιορτινή ακόμα διάθεση και πολλά συναισθήματα!  Με τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή αλλά κλείνουν το μάτι και στη Δύση. Ένα πρόγραμμα που ξεσηκώνει  με το πάθος και την  δύναμή του γεμίζοντας τις καρδιές μας με τρυφερότητα και ευαισθησία.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι μουσικές της Ευανθίας σε μεταφέρουν σε κάτι πολύ γνώριμο, σε μυρωδιές και αρώματα, σε κάτι πολύ οικείο, σαν την Κυριακή το μεσημέρι στο σπίτι της μαμάς που μοσχοβολούν όλα. Ο τρόπος που παίζει το υπέροχο βιολί της περικλείει ισόποσα τη μελαγχολία και τη χαρά, σε χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά». 

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα προσθέτει: «Εκεί που έψαχνα να βρω εκτός Ελλάδος το αηδόνι της Ανατολής, το βρήκα μπροστά  μου να μου κελαηδάει. Συγκινήθηκα με τα χρώματα και τα αρώματα της φωνής της και με ενέπνευσε να ηχογραφήσουμε καινούργια τραγούδια  αλλά και να ενωθούμε μουσικά στη σκηνή». 

Μία φωνή, ένα βιολί και μία ορχήστρα ιδιαίτερη που βγάζει φωτιές, με κάθε μουσικό να παίζει 2-3 όργανα… κανονάκι, ακορντεόν, τρομπέτα, τσέλο, λαούτο, μεταλλόφωνο, πιάνο, καχόν, όρθιο μπάσο, καβάλ, κρουστά, νταούλια, κιθάρα, μαντολίνο. 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα  θα γεμίσουν  την καρδιά μας, θα αγκαλιάσουν  τα όνειρά μας και θα μας  ταξιδέψουν μουσικά στην Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο, τα Βαλκάνια, σε ένα πρόγραμμα που το κοινό της Αθήνας αποθέωσε! 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά:  Μανόλης Παντελιδάκης 

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

Οργάνωση παραγωγής μουσικού συνόλου: 

Τώνια Δραγούνη, Κώστας Χριστόπουλος

Μουσικοί: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (μαντολίνο – κιθάρα – ούτι), Άγγελος Παπαδάτος (κόντρα-μπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Πλούταρχος Ρεμπούτσικας (τσέλο), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν – νταούλι), Παντελής Στόϊκος (τρομπέτα – καβαλ), Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο – πλήκτρα – κρουστά – ακορντεόν)

Συμπαραγωγή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

        

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (για ΜΜΕ): 

Πρόδρομος Μοναστηρίδης – 2310 895899 (Μέγαρο Μουσικής)

Ιωάννα Καραθανάση – 6977 802214 (Ελληνική Θεαμάτων)

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:   2310 895938 – 9 και στο www.tch.gr 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρασκευή 10, Σάββατο 11, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

 

Τιμές εισιτηρίων: 20€ (Δ’ Ζώνη), 35€ (Γ’ Ζώνη) – 40€ (Β’ Ζώνη) – 45€ (Α’ Ζώνη) – 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη), ενώ τα φοιτητικά στοιχίζουν 20€ 

 

Προπώληση εισιτηρίων: Από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ, στο Μέγαρο (10:00 – 18:00),  

και στην Πλατεία Αριστοτέλους (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:30 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00).  

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.