Φεστιβάλ Cult Κινηματογράφου στο “Gagarin”

eis_mnimin_harry_clen
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γιορτή με καλτ ταινίες και «κιτσερέλα» πάρτι

Το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου σβήνει φέτος δέκα κεράκια με προβολές, λάιβ και την καλύτερη χειρότερη ταινία του

Από την ταινία του Πάνου Αγγελόπουλου, «Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν», που θα προβληθεί την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ

Μία δεκαετία ζωής κλείνει φέτος το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου που ξεκινάει αύριο και διαρκεί έως την Κυριακή, πιστό στο ραντεβού του στον χώρο του Gagarin 205 (Οδός Λιοσίων), πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Και τι δεν είδαμε όλα αυτά τα χρόνια (θυμίζουμε ότι ηγετική μορφή του φεστιβάλ υπήρξε τα πρώτα χρόνια του ο πρόωρα χαμένος παλαιστής του κατς και ηθοποιός Απόστολος Σουγκλάκος): τον Κώστα Γκουσγκούνη, να αποθεώνεται, είδωλα της ποπ σαν την Τσιτσιολίνα και τη Σαμάνθα Φοξ σε λάιβ περφόρμανς, τον Γιάννη Φλωρινιώτη να τα δίνει όλα επί σκηνής και πολλά άλλα χάπενινγκ, αλλά και προβολές «καλτ» ταινιών (από το καλάθι των πεταμένων σκουπιδιών του ελληνικού σινεμά, πολλές από αυτές), που κατέστησαν το φεστιβάλ αγαπητό στο κοινό.

Φέτος, η διοργάνωση θα βραβεύσει τους Κρις Σφέτα (το παιδί-θαύμα της χρυσής εποχής των καράτε ταινιών) και Κώστα Τσάκωνα, ενώ θα δώσει ένα βραβείο συνολικής προσφοράς στον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη («Κατάχρηση εξουσίας», «Ερωτας στη χουρμαδιά», «Φτάσαμεε!», για να αναφέρουμε μερικές από τις ταινίες του). Εχει επίσης ετοιμάσει ειδικά «κεφάλαια» με αναρίθμητα διαφημιστικά σποτ από τον «σκουπιδοτενεκέ» των 70s και 80s, ειδική προβολή της καλύτερης χειρότερης ταινίας των Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου των τελευταίων δέκα ετών, καθώς και λάιβ από τα «Κακά Κορίτσια» και τους Μπάμπη Μπατμανίδη και «Lost Bodies».

Η πρώτη μέρα των προβολών, που ξεκινούν στις 4.00 μ.μ., θα κυλήσει με τις ταινίες «Αθήνα, η κλοπή της οδού Σταδίου» του Νάσου Μπιμπέλα και πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα, «Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν» του Πάνου Αγγελόπουλου (φυσικά με τον Χάρρυ Κλυνν), «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη, με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Αργύρη Μπακιρτζή, Σάκη Μπουλά, αλλά και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Lost bodies» του Γιάννη Μισουρίδη.

Οι προβολές συνεχίζονται ως το βράδυ της Κυριακής, ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί Trashathon Party («μια γιορτή λατρείας πάνω στον ορισμό του σκουπιδιού», σαν τα δημοφιλή κιτσερέλα πάρτι).

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και συζητήσεις με τους Τάκη Σπυριδάκη, Νίκο Ζερβό, Βάσο Γεώργα και Δημήτρη Κολιοδήμο.

Αντα Δαλιάκα
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.