Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος.

Malouhos 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος, όπως έκανε γνωστό με ανάρτηση στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Πριν δύο χρόνια είχε πεθάνει και ο αδερφός του, Βασίλης Μαλούχος.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη μέσα από τις δεκάδες ταινίες που ερμήνευε υπέροχους ρόλους» έγραψε, μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Γιάννης Μαλούχος  δεν ήταν γνωστός μόνο απο τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε την καριέρ του απο το Θέατρο το 1957 με το έργο ”Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη. Στον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου ερμήνευσε στο έργο ”Δον Καμίλο” το ρόλο του Νικολλέτου. Ενώ στο θίασο του Σημήτρη Χόρν έπαιξε το ρόλο του Αράμ στο έργο ”Θωμάς ο δίψυχος  ” στο θέατρο ”Κεντρικό”. Στον ”Αρχοντοχωριάτη” με το ”Προσκήνιο” του Αλέξη Σολωμού  ερμήνευσε το ρόλο του Μουφτή στο θέατρο Βρετάνια.

Τη  δεκαετία του ΄70 εντάχθηκε στο δυναμικό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου  Ελλάδος όπου ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους. Πολλούς ρόλους ερμήνευσε και στον κινηματογράφο. Δίπλα στην Αλίκη ”Κλωτσοσκούφι” ,”Η Αλίκη στο Ναυτικό ” ”Η Λίζα και οι άλλοι”. αλλά και με άλλους σημαντικούς κυρίως κωμικών ηθοποιών.

 

Η ΕΡΤ έχει αφιέρωμα για τη ζωή του ηθοποιού.Συνέντευξη  Ηρώ  Μαύρου

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Γιάννη Μαλούχο (12.5.2024) (ert.gr)

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.