Ο σύλλογος αρχαιολόγων ζητά την προστασία των μουσείων

mouseio_archaias_olympias2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού και η ενίσχυση της ασφάλειας

Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης των δημόσιων μουσείων, τη λήψη άμεσων μέτρων υψίστης ασφαλείας,

τόσο των εργαζόμενων όσο και των αρχαίων θησαυρών και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των μουσείων, ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με αφορμή τη ληστεία στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η απίστευτη, για τα ελληνικά δεδομένα, κλοπή στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της πολύπαθης, μετά τις πυρκαγιές του 2007, Ολυμπίας θα μπορούσε να είναι και αναμενόμενη ως το απότοκο της αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων. Η οποία, μεταξύ άλλων, έχει επιφέρει δραματική συρρίκνωση του φυλακτικού προσωπικού σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία μέριμνα για την πλήρωση πολλών δεκάδων κενών θέσεων αρχαιοφυλάκων, παρά τις διαμαρτυρίες και τις πολλαπλές επισημάνσεις τόσο των προϊσταμένων των υπηρεσιακών μονάδων, όσο και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Οι αρχαιολόγοι καταδικάζουν με λύπη το γεγονός, αλλά και τον βίαιο τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση στην αρχαιοφύλακα και στις προθήκες με τα εκθέματα του Μουσείου και καλούν την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.