Πικάσο ο Μπαντέρας για «33 μέρες»

antonio_banderas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Θα πρωταγωνιστήσει στο ισπανο-γαλλόφωνο φιλμ του Κάρλος Σάουρα

Οι «33 ημέρες» με τον Αντόνιο Μπαντέρας μιλούν για τη συναισθηματική αναταραχή που βίωσε ο Πικάσο μέχρι να ολοκληρώσει το αριστούργημά του, την «Γκερνίκα»

Προτιμάμε να βλέπουμε τον Αντόνιο Μπαντέρας σε ισπανικές παραγωγές, αντί των αμερικανικών στις οποίες εμφανίζεται συνήθως, γιατί -κακά τα ψέματα- ο Ισπανός ηθοποιός μπορεί να ζει και να εργάζεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, αλλά τις καλύτερες ερμηνείες του τις έχει πετύχει στα φιλμ του συμπατριώτη του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τελευταία τη συνεργασία τους στο «Δέρμα που κατοικώ».

Οπότε, εκλαμβάνουμε ως «καλό» το νέο πως θα ενσαρκώσει τον Πάμπλο Πικάσο στην ισπανο-γαλ-λόφωνη ταινία του Κάρλος Σάουρα «33 ημέρες», που θα γυριστεί το καλοκαίρι στο Παρίσι και την πόλη της Γκερνίκα στην Ισπανία.

Οι «33 ημέρες» μιλούν για τη συναισθηματική αναταραχή που βίωσε ο Πικάσο μέχρι να ολοκληρώσει το αριστούργημά του, την «Γκερνίκα», και να αποτυπώσει σε καμβά την καταστροφή της βασκικής πόλης από τη ναζιστική Λουφτάβε το 1937, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Ευρωπαϊκή συμπαραγωγή, κόστους 6 εκατομμυρίων ευρώ, το «33 ημέρες» επικεντρώνεται και στη σχέση του Πικάσο με τη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Ντορά Μάαρ, ενώ στοχεύει να δείξει τον τρόπο με τον οποίο το εν λόγω έργο λύτρωσε τον Ισπανό ζωγράφο σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής του.

Ντεμπούτο με Αλμοδόβαρ

Ο Αντόνιο Μπαντέρας χρωστάει το ξεκίνημα της καριέρας του στον Πέδρο Αλμοδόβαρ με τις ταινίες «Ο λαβύρινθος του πάθους», «Ο νόμος του πόθου» και «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης». Το χολιγουντιανό του ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε με το «The Mambo kings» για ν’ ακολουθήσουν οι ταινίες «Φιλαδέλφεια», «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα», «Εβίτα» και εμπορικά φιλμ που απέκτησαν σίκουελ όπως τα: «Ντεσπεράντο», «Η Μάσκα του Ζορό», «Μίνι πράκτορες», «Σρεκ», «Γάτος σπιρουνάτος». Επόμενη ταινία του είναι «Η τιμωρός».

ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Δύο είναι οι ταινίες του Μπαντέρας από τη θέση του σκηνοθέτη: το «Καλοκαίρι της ελευθερίας» και η «Καλοκαιρινή βροχή».

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.