Τούρτα Παύλοβα

Pavlova
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τούρτα “Παύλοβα” – (θήκη με φρούτα και σαντιγί)

Η Μαίρη Παναγάκου μας προσφέρει την πιο δροσερή συνταγή Παύλοβα για τις όμορφες μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Παύλοβα
Υλικά

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 κ γλ κορν φλάουρ
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 1 κ γλ ξύδι από λευκό κρασί
  • 50 γρ ψιλοκομμένα καβουρντισμένα, φουντούκια ή αμύγδαλα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 3 κ σ ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 600 γρ φράουλες

Screenshot 1

Παύλοβα – Τρόπος παρασκευής

1.    Ετοιμάζετε τη μαρέγκα με τα ασπράδια των αυγών, τη ζάχαρη, το ξίδι και το κορν φλάουρ. Επάνω σε μια λαδόκολλα που τοποθετείτε στον πάγκο της κουζίνας σας, σχεδιάζετε επάνω της ένα κύκλο 23 εκ.
2.    Απλώνετε το 1/4 από την μαρέγκα επάνω στον κύκλο και κατόπι βάζετε γύρω γύρω στην περιφέρεια του κύκλου, κουταλιές μεγάλες από την υπόλοιπη μαρέγκα ώστε να δημιουργηθεί μια θήκη.
3.    Πασπαλίζετε με τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα και ψήνετε στους 130ο C για 1 ώρα και 15′. Αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει και χτυπάτε το γιαούρτι με τη σαντιγί και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν
ένα μείγμα πηχτό.
4.    Γεμίζετε με αυτό τη μαρέγκα και γαρνίρετε με τις φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.