Μητσοτάκης: Μέτρα στήριξης

565d29e7 7344 4c4f a10b babcbc3a4f25
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα μέτρα στήριξης για την ενίσχυση των νοικοκυριών από την ενεργειακή ακρίβεια ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πακέτο μέτρων 1,1 δισ. ευρώ για τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Όπως είπε, το πακέτο αυτό θα ανακουφίσει 3,2 εκατομμύρια ευάλωτα νοικοκυριά, με εισόδημα έως 30.000 ευρώ τον χρόνο.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε:

Νιώθω τις δυσκολίες γύρω μας. Προχωράμε σε μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατ. ευάλωτους πολίτες.
Η υπόσχεσή μου να βρίσκομαι πάντα δίπλα στον πολίτη ισχύει όσο ποτέ. Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη.
Είναι ώρα η Πολιτική να θέσει κανόνες στις αγορές
οι νέες ρυθμίσεις υπηρετούν δύο αρχές: α) Είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες, δίνοντας ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων β) είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που έχουμε χαράξει.
Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Αλλά έχουμε τη σωστή πυξίδα για να φτάσουμε στον προορισμό μας.
Οι εποχές που έρχονται είναι αχαρτογράφητες, δεν πρόκειται, για να φανώ προσωρινά ευχάριστος, να υπονομεύσω την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Ακούω από τώρα τις κραυγές της αντιπολίτευσης για «ψίχουλα» και «κοινωνική αναλγησία». Πρώτος εγώ θα αποφάσιζα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης αν ήμουν σίγουρος ότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια.

Πηγή   iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.