Πρεμιέρα με «Αγανακτισμένους» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

indignados_tony_gatlif
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το κίνημα των αγανακτισμένων ανοίγει την αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα, το οποίο θα γίνει 9-18 Μαρτίου.

Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ «Indignados» του Τόνι Γκάτλιφ, με θέμα το κίνημα των αγανακτισμένων, είναι η ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης. Πρωταγωνίστρια του Γκάτλιφ μια Αφρικανή μετανάστρια που περιπλανιέται στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Ισπανία, και συναναστρέφεται με τους «αποκλεισμένους» της ευρωπαϊκής κοινότητας (μετανάστες, άστεγοι), αλλά και με τους αγανακτισμένους κάθε εθνικότητας, που διεκδικούν την ελπίδα για αλλαγή.

Παράλληλα, ετοιμάζεται πυρετωδώς το τμήμα της Αγοράς του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που βοηθά τους σκηνοθέτες να κάνουν σωστά και μελετημένα βήματα για να φτάσει η δουλειά τους σε ένα Φεστιβάλ. Η Αγορά διοργανώνει μια σειρά συζητήσεων, στις οποίες, διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου θα δώσουν χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους Ελληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες, ανάμεσά τους η διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ Αλι Ντερκς, ο διανομέας Γιαν Ρόφεκαμπ, ο παραγωγός Πίτερ Γουιντόνικ και η υπεύθυνη αγοράς ξένου προγράμματος του ΣΚΑΪ Ελπίδα Καλλιντέρη.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ εντάσσεται και η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Urban Survivors», η οποία φιλοξενεί συγκλονιστικά στιγμιότυπα ανθρώπων που ζουν σε παραγκουπόλεις στο Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Αϊτή, τηΝότιο Αφρική και την Κένυα, που υπογράφουν φωτογράφοι του πρακτορείου NOOR. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 11 Μαρτίου και θα μείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 18 του μήνα στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο λιμάνι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.