Τέρενς Κουίκ: «Γιατί η Ελληνική ραδιοφωνία χρηματοδοτεί τουρκικές εκπομπές;»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Υπάρχει στη Κωνσταντινούπολη ελληνική εκπομπή σε τουρκικό ραδιόφωνο, την οποία μάλιστα να χρηματοδοτεί η κυβέρνηση της Άγκυρας;»

Μετά την κατάντια της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, φαίνεται πως η τουρκική γλώσσα επεκτείνεται και προς τα επίσημα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης (αυτά που πληρώνει ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του), αφού σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου, αρχίζει η εκπομπή «Τουρκόγλωσσο Ενημερωτικό – Ειδησεογραφικό Πρόγραμμα – Πρωινό στη Θράκη» με ανάθεση στην Εταιρία «Δεδέ Εβρέν – Δημοσιογράφος – Διαφημίσεις» που εδρεύει στην Κομοτηνή, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα ζητήματα που άπτονται των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι μία καθαρά τουρκόφωνη παραγωγή παρουσιάζεται σε ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Θράκης, με τις γνωστές αντεθνικές παρεμβάσεις της Άγκυρας», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν «υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Διοικήσεων των κρατικών καναλιών και σταθμών των δύο χωρών για ρήτρα αμοιβαιότητας, έτσι ώστε να υπάρχει και ανάλογη τουρκική χρηματοδότηση ελληνικής παραγωγής από αντίστοιχο κρατικό σταθμό της Τουρκίας».

 

Το κείμενο της Ερώτησης

Προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου

Θέμα: Η Ελλάδα χρηματοδοτεί τουρκόφωνη εκπομπή

 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την αριθμ. 310.063/01-02-2013 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ανατέθηκε η εκπομπή «ΤΟΥΡΚΟΓΛΩΣΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ» στην εταιρία ΔΕΔΕ ΕΒΡΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ που εδρεύει στην Κομοτηνή. Το κόστος της εκπομπής είναι 10.233,60 ευρώ και θα βαρύνει τον ΚΑ 16.96.00 χρήσης 2013 του ΡΣ Κομοτηνής της Διεύθυνσης Περιφερειακών ΡΣ της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι μία καθαρά Τουρκόφωνη παραγωγή παρουσιάζεται σε ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ πανελλήνιας εμβέλειας και μάλιστα χρηματοδοτείται από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού που ζει σε κατάσταση φτώχειας και δυστυχίας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Γνωρίζετε το περιεχόμενο του εν λόγω προγράμματος;

2. Στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη απόφαση χρηματοδότησης Τουρκόγλωσσης παραγωγής;

3. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Διοικήσεων των Κρατικών Καναλιών και Σταθμών των δύο χωρών για ρήτρα αμοιβαιότητας, έτσι ώστε να υπήρχε και ανάλογη χρηματοδότηση ελληνικής παραγωγής από αντίστοιχο Κρατικό Σταθμό της Τουρκίας, στη Κωνσταντινούπολη για παράδειγμα, έτσι ώστε να μην θεωρηθεί η ενέργειά σας νέα ανοίγματα στις Τουρκικές επιδιώξεις στη Θράκη;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.