Θεσσαλονίκη: Συναυλίες μνήμης για τους Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος

amaury_du_closel
Facebook
Twitter
LinkedIn

Διήμερο εκδηλώσεων για τους χιλιάδες Εβραίων, θύματα του Ολοκαυτώματος, διοργανώνουν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν απόψε και αύριο, στον χώρο της ΚΟΘ στη Λεωφ. Νίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Απόψε θα γίνει μια εκδήλωση-πρόγευση της μεγάλης συναυλίας της επομένης, με έργα Εβραίων συνθετών-θυμάτων του Γ’ Ράιχ, που θα ερμηνεύσουν αφιλοκερδώς γνωστοί καλλιτέχνες, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Αύριο στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα, που αποτελεί και την κορωνίδα αυτών των εκδηλώσεων-μνήμης, με τη συμμετοχή δύο διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών: του Amaury du Closel (διεύθυνση ορχήστρας) και του David Greilsammer (πιάνο), που θα ερμηνεύσουν έργα Εβραίων συνθετών του 20ού αιώνα, οι οποίοι διώχθηκαν για τις ιδέες και την καταγωγή τους από τον παραλογισμό του φανατισμού. Μία συναυλία που μέσα από τους συμβολισμούς που αποπνέει, θα αναβιώσει μνήμες και εικόνες άλλων εποχών.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη και κοστίζουν: 20€, 15€ και 10€.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.