Έφυγε ο σεμνός άνθρωπος του θεάτρου Βασίλης Τσιβιλίκας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε ο σεμνός άνθρωπος του Θεάτρου. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας δραπέτευσε από τούτο τον μάταιο κόσμο τα ξημερώματα προδομένος από την καρδιά του. Η μεταφορά του στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο δεν μπόρεσε να του δώσει καμιά βοήθεια αφού ο σπουδαίος κωμικός μας είχε ήδη φύγει.

 Η Ζωή ποδήλατο του Dave Freeman ήταν το τελευταίο έργο που παρουσίασε στην Αυλαία στον Πειραιά και στον Ακάδημο στην Αθήνα. Εργο που είχε μεταφράσει διασκευάσει και σκηνοθετήσει. Βασίλης Τσιβιλίκας 

 Ο Βασίλης Τσιβιλίκας, γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη και ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

IMG_29022012_084610Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισα του Αλέκου Σακελλάριου.

: Φιλμογραφία [Επεξεργασία]

Κινηματογράφος [Επεξεργασία]

Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Στάθης Παπούλιας]

Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Τώνης]

Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972) [μάνατζερ Χούλιο]

Ο κατεργάρης (1971) [Μιχάλης Ψαρέλλης]

Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [πλανόδιος μουσικός]

Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Τζόνι]

Τηλεόραση [Επεξεργασία]

ΜπέϊμπιΣτάϊλ (2001)

Χάι Ροκ (έκτακτη εμφάνιση, 1992)

Βράδυα επιθεώρησης (1984)

1000 χρόνια πριν (1977)

Ατσίδες (1976)

Βίβα Κατερίνα (1973)

Εν τόύτω Νίκα (1973) [ταβερνιάρης]

Αξιωματικός υπηρεσίας (1972) [αστυνομικός]

Το θέατρο της Δευτέρας (1970)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.