«Η έκθεση που δεν έγινε» στο «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών»

opi_zouni
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Η έκθεση που δεν έγινε», με έργα της Οπης Ζούνη, αποτελεί μία από τις βασικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του «Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα της καλλιτέχνιδας που ολοκλήρωσε λίγο πριν από τον θάνατό της.

Τα έργα (περί τα 30) προορίζονταν για έκθεση στην Αθήνα και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό (έως 6/8). H ανάπτυξη συνεργασιών με πολιτιστικούς φορείς συναφούς αντικειμένου είναι η κύρια μέριμνα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στην κατάρτιση του προγράμματος 2012, με στόχο τη συμπίεση δαπανών και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των εκδηλώσεων.

Ενδεικτικά αναφέρονται: Συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής με στόχο τη διοργάνωση Θερινής Ακαδημίας Μουσικής (art campus) «Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις» που απευθύνεται σε αριστούχους νέους μουσικούς και σπουδαστές.

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πόλης του Μεξικού για την πραγματοποίηση των Σεμιναρίων Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του Ε.Π.Κε.Δ.

το 2012, «Το Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη: Από την Ακαδημία του Πλάτωνα στη Χάρτα της Μπολόνια (Επέτειος 2.400 χρόνων από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνα, 388/387 π.Χ.)». Ειδικότερα για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο θέατρο «Φρύνιχος» κατά το καλοκαίρι του 2012 το Ε.Π.Κε.Δ. συνεργάζεται με την Association Interna-tionale «Dimitri Chosta-kovitch» (Γαλλία), το Μουσικό Σχολείο Βόλου, τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής κ.λπ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.