Ξεκινά το “7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας

john_carter_anamesa_se_dyo_kosmous_disney
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με το χολιγουντιανό «John Carter – Ανάμεσα σε δύο κόσμους», που κόστισε 250 εκατ. δολάρια, ξεκινά το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας που περιλαμβάνει 53 ταινίες από όλο τον κόσμο

Αυλαία με την τρισδιάστατη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Ντίσνεϊ, «John Carter – Ανάμεσα σε δύο κόσμους», θα ανοίξει την Τετάρτη 7 Μαρτίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας («SFF-rated Athens»), που φέτος πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά.

Η επίσημη πρώτη για το ευρύ κοινό στην Ελλάδα της χολιγουντιανής υπερπαραγωγής, της οποίας το συνολικό κόστος αγγίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, γίνεται μία ημέρα πριν από την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες και δύο πριν από το ντεμπούτο της στις αμερικανικές (9/3) αλλά και τις περισσότερες της Ευρώπης.

Το χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ, σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη Αντριου Στάντον (ο δημιουργός πίσω από τα καρτούν «Ψάχνοντας τον Νέμο» και «Γουόλ-Υ» του στούντιο της Pixar υπογράφει για πρώτη φορά μια ταινία ζωντανής δράσης), αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα της σεζόν.

Μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του πρώτου βιβλίου της λογοτεχνικής σειράς του Εντγκαρ Ράις Μπάροουζ με τίτλο «A princess of Mars», η ταινία αποτελεί και την παρθενική ταινία ζωντανής δράσης της Pixar, με ένα πολυπρόσωπο καστ, επικεφαλής του οποίου είναι ο Καναδός Τέιλορ Κιτς. Συμπρωταγωνίστριά του η Τεξανή Λιν Κόλινς. Τους πλαισιώνουν γνωστά ονόματα, όπως οι Γουίλεμ Νταφόε, Σαμάνθα Μόρτον, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Σιαράν Χιντς, Μαρκ Στρονγκ και Τζέιμς Πιουρφόι.

Η υπόθεση θέλει τον Τζον Κάρτερ, βετεράνο του αμερικανικού εμφυλίου, να βρίσκεται παγιδευμένος στον πλανήτη Αρη, ο οποίος αργοπεθαίνει, βυθισμένος σε εμφύλιο σπαραγμό. Ο ίδιος θα κληθεί από την πριγκίπισσα Θόρις να ηγηθεί της σωτηρίας του λαού της.

Το Athens ANIMFEST ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου

Το 7ο SFF-rated Athens, που διοργανώνεται από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας, θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες του κινηματογράφου «Μικρόκοσμος» και του μπαρ «Nixon».

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται 53 ταινίες από όλο τον κόσμο που «αποθεώνουν τη δύναμη του σινεμά του φανταστικού». Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 10 ταινίες αντί για 8, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Στη διοργάνωση θα δώσει διάλεξη ο διευθυντής του κινηματογραφικού φεστιβάλ Sci-Fi London και θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «No budget science fiction». Την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει και η βασισμένη στο τελευταίο μυθιστόρημα του Φίλιπ Κ. Ντικ, ταινία «Radio Free Albemuth» του Αμερικανού Τζον Αλαν Σάιμον (παρουσία του ίδιου), με την Αλάνις Μόρισετ στον πρώτο ρόλο. Μεταμεσονύχτια προβολή προβλέπεται και για τη θεσσαλονικιώτικη παραγωγή «Σούπερ Δημήτριος», που πήρε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2011.

«ΜETROPOLIS»

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου θα προβληθεί η πλήρης κόπια του «Metropolis» του Φριτς Λανγκ, συνοδεία ειδικά σχεδιασμένου dj set.

Φεστιβάλ Animation στην Ταινιοθήκη

Την έβδομη χρονιά του δεν διανύει φέτος μόνο το SFF-rated Athens αλλά και το Athens ANIMFEST, το οποίο ξεκινάει αύριο και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου. Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή στα διαγωνιστικά του τμήματα να ξεπερνάει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κάθε προσδοκία, καθιστώντας την Αθήνα σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο.

Στο φεστιβάλ διαγωνίζονται 79 ταινίες μικρού μήκους, 60 σπουδαστικές, 19 ελληνικές και 21 μικρού μήκους (Πανόραμα). Τιμώμενη χώρα είναι η Τσεχία με ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην πρόσφατη αλλά και την παλαιότερη παραγωγή καρτούν, ενώ τιμώμενοι καλλιτέχνες είναι ο Γερμανός Τόμας Μπέρτελς και ο Ελληνας Ντίνος Θεοδοσίου (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μουσικός και animator).

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ
adaliaka@pegasus.gr
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.