Γάλλος μηνύει τη Google γιατί τον «δείχνει» να ουρεί

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενας Γάλλος κατέθεσε την Πέμπτη αγωγή κατά της Google για μια φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Ιντερνετ από την εφαρμογή Street View στην οποία εμφανίζεται να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του, γεγονός που κατά την κρίση του τον γελοιοποίησε στους συντοπίτες του σε χωριό της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 50, κατοικεί σε ένα χωριό περίπου 3.000 κατοίκων στην περιοχή Μεν ε Λουάρ και απαιτεί την απομάκρυνση της φωτογραφίας, από την οποία οι συντοπίτες του τον έχουν αναγνωρίσει παρότι έχουν σκοπίμως αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ζητεί επίσης αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ.

«Ολοι έχουν το δικαίωμα της ιδιωτικότητας», δήλωσε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος του Ζαν Νοέλ Μπουιγιάρ. «Στην υπόθεση αυτή είναι περισσότερο διασκεδαστική παρά σοβαρή. Αλλά αν είχε πιαστεί να φιλάει μια άλλη γυναίκα αντί της συζύγου του, θα είχε το ίδιο θέμα».

Η εφαρμογή Street View της Google, η οποία καλύπτει περίπου 30 χώρες και είναι διαθέσιμη στη Γαλλία από το 2008, επιτρέπει στους χρήστες των χαρτών της Google (Google Maps) να βλέπουν φωτογραφίες των δρόμων που ελήφθησαν από τα αυτοκίνητα της εταιρίας τα οποία φέρουν κάμερες πάνω στην οροφή τους.

Ο ενάγων θεωρούσε ότι η εξώπορτα του σπιτιού του τον έκρυβε από την θέα την ώρα που ουρούσε στον κήπο τον Νοέμβριο του 2010. Αλλά ο φακός της Google τον «συνέλαβε» την ώρα που το αυτοκίνητο της εταιρίας περνούσε από το σπίτι του. Ο δικηγόρος του, βέβαια, δεν εξήγησε για ποιόν λόγο ο ενάγων ουρούσε στο ύπαιθρο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.