Το μεγάλο αντίο στον Λούτσιο Ντάλα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Χιλιάδες άνθρωποι σχηματίζουν ουρά από σήμερα το πρωί στις 9.30, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Ιταλό τραγουδοποιό Λούτσιο Ντάλα. Ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, ο γιός του Μπετίνο Κράξι, Βιττόριο, τραγουδιστές όπως οι Τζοβανόττι, Σαμουέλε Μπερσάνι και Ορνέλλα Βανόνι.

Το δημαρχιακό μέγαρο, στο οποίο μεταφέρθηκε το φέρετρο, πρόκειται να μείνει ανοικτό τουλάχιστο μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως έκαναν γνωστό οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πολλοί θέλησαν να συνοδεύσουν τη σορό, κατά την μεταφορά της από το σπίτι του διεθνούς φήμης συνθέτη και ερμηνευτή μέχρι το προαύλιο του δήμου.

Ηλικιωμένοι και νέοι, με ένα τριαντάφυλλο ή ένα μικρό σημείωμα στο χέρι, περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, για να αποχαιρετήσουν, ο καθ’ ένας με τον δικό του τρόπο, τον ερμηνευτή του «Caruso», του « La Felicita» «L’ anno che verra» και τόσων άλλων κομματιών.

Τραγούδια που ακούγονται, τις ώρες αυτές, με απόφαση του δήμου, και στους δρόμους γύρω από την Πιάτσα Ματζιόρε, την μεγαλύτερη πλατεία της Μπολόνια. Η κηδεία θα γίνει αύριο, στις 2:30 το μεσημέρι, στην εκκλησία «Σαν Πετρόνιο».

Μετά από αίτημα της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας , Cei, η αυριανή, θρησκευτική τελετή, αποφασίσθηκε να μην συνοδευτεί από μουσικά κομμάτια του μεγάλου τραγουδοποιού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.