Στέφανος Μακρίδης “ Να κρατάμε αποστάσεις”

na_kratame_apostaseis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει ο Σάκης Ιντζεβίδης


Ψάχνοντας να βρω καινούργια λαϊκά ονόματα ,ανακάλυψα τον Στέφανο Μακρίδη ,έναν γνήσιο λαϊκό τραγουδιστή που γεννήθηκε στη Γερμανία αλλά μεγάλωσε στην Ορεστιάδα.


Η πρώτη του επαφή με το τραγούδι έγινε σε ηλικία εννέα χρονών, ακούγοντας τραγούδια σε δισκάκια 45 στροφών του Στράτου Διονυσίου, Στέλιου Καζαντζίδη, Μανώλη Αγγελόπουλου, Πάνου Γαβαλά κ.α. μεγάλων λαϊκών ερμηνευτών. Σε ηλικία δώδεκα χρονών ο Στέφανος Μακρίδης είπε τα πρώτα του τα τραγούδια με ορχήστρα, αλλά στα δεκαέξι του μετακομίζει στην Γερμανία με τους γονείς του, όπου εκεί γνωρίζει αξιόλογους μουσικούς, και μαζί τους ξεκινάει τις πρώτες του εμφανίσεις σε λαϊκές πίστες γερμανικών πόλεων.


Μακριά όμως από την Ελλάδα δεν αντέχει, και επιστρέφει ύστερα από λίγα χρόνια, όπου συνεχίζει σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος τις εμφανίσεις του. Αγαπιέται από τον κόσμο με αποτέλεσμα να έρθει η πρόταση για το πρώτο του cd, παρέα με τον καλό του φίλο Γιώργο Μέντα, με τίτλο “Είχα τόσα να σου πω”, τον Νοέμβριο του 2005.


stefanos_makridis

Η τύχη είναι με το μέρος του ,αφού μετά από χρόνια συναντάει δυο ανθρώπους σπάνιους ως χαρακτήρες και ταλαντούχους, που του εμπιστεύονται καινούργια τραγούδια.


Ο Χρήστος Αναστασίου υπογράφει τους στίχους και ο Νίκος Γεωργόπουλος την μουσική από τα δέκα λαϊκά τραγούδια που εμπεριέχονται στην πρόσφατη δισκογραφική δουλειά “Να κρατάμε αποστάσεις” η οποία κυκλοφορεί από την Virus Music, επίσημα από τις 29 Μαρτίου του 2011.


Το ομότιτλο τραγούδι, όπως λέει και ο Στέφανος Μακρίδης “Να κρατάμε αποστάσεις, να μην έχουμε εντάσεις”, είναι από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το cd. Εμένα μου άρεσαν το “Γυρνάω Θεσσαλονίκη”, “Γίναμε ξένοι”, αλλά και ένα εξαιρετικό ζεϊμπέκικο “Ο κολητός μου” στο οποίο έχει γράψει μουσική και στίχους ο ίδιος ο ερμηνευτής.


Οι ενορχηστρώσεις δουλεύτηκαν όπως χρειαζόταν για ένα λαϊκό δίσκο και οι ερμηνείες των τραγουδιών από το Στέφανο Μακρίδη, αποδεικνύουν ό,τι υπάρχουν νέα ονόματα σε αυτό τον χώρο με μέλλον. Όπως λέει και ο ίδιος “όλα στην ζωή μπορούν να πραγματοποιηθούν, αρκεί να πιστεύουμε και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε”.


Εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ, καλή επιτυχία και πραγματικά, δεν πρέπει να κρατάμε αποστάσεις από γνήσια λαϊκά ακούσματα. Εξάλλου οι ακροατές αυτής της δισκογραφικής δουλειάς θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.


{youtube}BNIj1ZyarFU{/youtube}


{youtube}pnh4Q5aLgZ4{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.