Εγκαίνια για την «νέα παραλία» την Κυριακή

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Ποδαρικό” στα νέα πάρκα της παραλίας θα κάνει την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη με ξέφρενη μουσική, δημοτικούς, σύγχρονους αλλά και ινδικούς χορούς, τραγούδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα καλύψουν τις απαιτήσεις μικρών και μεγάλων, αθλητικές επιδείξεις, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές ακόμη δράσεις.

Το παραλιακό μέτωπο της πόλης παραδίδεται “μεταμορφωμένο” και ενιαίο ξανά μετά από 2,5 χρόνια στους κατοίκους και τους επισκέπτες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να περπατήσουν ελεύθερα και να καλύψουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.

Η δημοτική αρχή καλεί τους κατοίκους να επισκεφτούν το θαλάσσιο μέτωπο την Κυριακή χωρίς να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους, να περπατήσουν κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, να ανακαλύψουν την αναπλασμένη νέα παραλία και τα πάρκα της και να απολαύσουν την Λεωφόρο Νίκης, που θα πεζοδρομηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Για να γιορτάσουν οι δημότες έχουν σχεδιαστεί δεκάδες δράσεις, δρώμενα και διοργανώσεις φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν και να ενημερώσουν το κοινό που θα επισκεφτεί την παραλία.

Χορός, μουσική, γνωριμία με τον ναυταθλητισμό, δραστηριότητες και δρώμενα για τα παιδιά, ενημέρωση για το AIDS/HIV στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του AIDS, γιόγκα, zumba, Thessaloniki Food Festival, είναι ορισμένα από τα αυτά που θα συμβούν σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, συνδυάζει την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης -στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησης της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα- με την παράδοση τους δημότες της παραλίας.

Από τα συνολικά εφτά νέα πάρκα του παραλιακού μετώπου, υπολείπονται κηπευτικές εργασίες σε δύο από αυτά, στην ουσία όμως το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά τα νέα πάρκα της παραλίας είναι: ο Κήπος των Γλυπτών, ο Κήπος της Μεσογείου, ο Κήπος του Φωκά, ο Κήπος των Εποχών, ο Κήπος της Άμμου, ο Κήπος του Απογευματινού Ήλιου και ο Κήπος του Αλέξανδρου.

Οι “Φίλοι της Νέας Παραλίας” θα αναρτήσουν στους υαλοπίνακες των περιπτέρων αναψυχής φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και πληροφοριακά μηνύματα για την ίδαι την αναπλασμένη νέα παραλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.