«Έχεις που να πας» το νέο τραγούδι της Ρίτας Αντωνοπούλου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ρίτα Αντωνοπούλου δεν θέλει συστάσεις. Είναι από αυτές τις φωνές που έχουν την ταυτότητας μιας ιδιαίτερης παρουσίας στο χώρο της μουσικής.

Δεν είναι τυχαίο που συνεργάστηκε στα πρώτα της βήματα με τον Μίμη Πλέσσα και αργότερα, την πήρε στα χέρια του ο Θάνος Μικρούτσικος και από τότε τις χαρίζει απλόχερα πολλά τραγούδια και πολλές συνεργασίες…  Κάθε της βήμα σταθερό και ακέραιο.

Είναι από τις καλύτερες στο χώρο.. ίσως και η καλύτερη γιατί δεν θα ξεχάσω που το 2006 ή  2007 όταν  την είδα για πρώτη φορά στην μουσική σκηνή Αυλαία της Κύπρου μαζί με το Θάνο Μικρούτσικο, με έκανε να ψάξω να βρω το δίσκο της  – με έκανε να θέλω να την ακούω ξανά και ξανά…


Η Ρίτα Αντωνοπούλου δίνει τον παρόν της και φέτος με ένα νέο τραγούδι σε μουσική και στίχους του Γιώργου Ανδρέου. Το νέο τραγούδι έχει τίτλο «Έχεις που να πας».

 

Ακούστε το ΕΔΩ

 

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε Γραφιστική στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών και 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά).

Στα 18 της ξεκινάει τα πρώτα μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού ενώ παράλληλα πραγματοποιεί τις πρώτες επαγγελματικές δουλειές με διάφορα γκρουπ με ξένο ρεπερτόριο κυρίως.

Δυο χρόνια αργότερα ξεκινάει κλασσικό τραγούδι και πραγματοποιεί και τις πρώτες εμφανίσεις εκτός Αθήνας. Το 2000 και για δύο χρόνια συνεργάζεται με το Μίμη Πλέσσα ερμηνεύοντας τραγούδια του συνθέτη σε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις.

Αμέσως μετά παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής και τραγουδιού με το Σταμάτη Κραουνάκη ο οποίος την εντάσσει στο δυναμικό της μουσικοθεατρικής του ομάδας Σπείρα-Σπείρα στην οποία μένει για 2,5 χρόνια λαμβάνοντας μέρος στις παραστάσεις «Μπιμπερό», «On the road» και στα «Χορικά : Αιωνία θητεία στο κάλλος», παράσταση που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2006.

Το δισκογραφικό της ντεμπούτο είναι στο Cd «Πεθαίνοντας στην Αθήνα», της ομότιτλης ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη.

Το 2006 είναι η χρονιά σταθμός στην καριέρα της. Επιλέγεται μετά από οντισιόν από τον Θάνο Μικρούτσικο και ξεκινάει εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου μαζί με τον Γιάννη Κούτρα. Η συνεργασία της με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη είναι εξαιρετική και άφθαρτη στο χρόνο καθώς συνεργάζεται μέχρι και σήμερα όντας η βασική του ερμηνεύτρια.

Το καλοκαίρι του 2007 ξεκινάει περιοδείες και η πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά έρχεται τον Οκτώβριο του ίδιου έτους με τίτλο «Για φωνή και ορχήστρα» η οποία περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου έλληνα συνθέτη διασκευασμένα από τον ίδιο μόνο για έγχορδα και πνευστά. Η δουλειά ηχογραφείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ.

Οι εμφανίσεις συνεχίζονται στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη μαζί με το Μανώλη Μητσιά και ύστερα από μια νέα καλοκαιρινή περιοδεία καταλήγει στη Σφεντόνα.

Το Σεπτέμβριο 2008 την προσκαλούν για μια συναυλία στην Ολλανδία όπου παρουσιάζει αποκλειστικά τραγούδια του Έλληνα συνθέτη.

Τον Οκτώβριο επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου μαζί με τους Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη ενώ κυκλοφορεί η νέα της δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Πάμε ξανά από την αρχή” σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Τον Ιούνιο του 2009 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο ως σολίστ με τη συνοδεία του Θάνου Μικρούτσικου και της Καμεράτας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ παρουσιάζοντας τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές δουλειές με το συνθέτη ενώ το Σεπτέμβριο παίρνει μέρος σε μια μαγική συναυλία στο Θέατρο Βράχων με τους Θάνο Μικρούτσικο, Υπόγεια Ρεύματα και Μίλτο Πασχαλίδη.


Το Νοέμβριο ξεκινά εμφανίσεις στις «Γραμμές» δίπλα στο Μανώλη Μητσιά, ενώ παράλληλα παρουσιάζει σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα μια μουσική παράσταση για πιάνο και φωνή, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το καλοκαίρι του 2010 η Ρίτα Αντωνοπούλου θα συμπράξει με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Γιάννη Κούτρα σε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

To Δεκέμβριο 2010 εμφανίζεται στο Σταυρό του Νότου και μας όπου παρουσιάζει την τρίτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Μια πόλη για δύο” όπου συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες.

Ο χειμώνας 2011 τη βρίσκει να εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο του γυάλινου Cabaret στο γυάλινο μουσικό θέατρο στη μουσική παράσταση Cabaret  “Βερολίνο Παρίσι – Nα θυμάσαι τι ξεχνάς” ,σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη μαζί με τον ηθοποιό Άγγελο Μπουρα.

Την ίδια περίοδο επίσης ήταν οι παραστάσεις ταξιδεύοντας με το “Σταυρό του Νότου”  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου μαζί με τους Χρήστος Θηβαίο , Κώστα Θωμαΐδη και Άννα Λινάρδου.

Το καλοκαίρι του 2012, έλαβε μέρος στην τραγωδία του Ευριπίδη “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” ως κορυφαία του χορού στο μαζί με τους Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Μηνά Χατζησάββα και Στέλιο Μάινα σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Το χειμώνα ξεκινάει μια τεράστια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με μια παράσταση πιάνο φωνή με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Τον Φλεβάρη του 2013 κλήθηκε για δυο παραστάσεις στο Ισραήλ στα πλαίσια ενός πανευρωπαϊκού φεστιβάλ για γυναικείες φωνές.

Το καλοκαίρι 2013 πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τίτλο “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι” με τους Θάνο Μικρούτσικο, Μανώλη Μητσιά, Δημήτρη Μπάση και Γιάννη Κότσιρα.

Το χειμώνα του 2013 ξεκινά νέα περιοδεία με το Θάνο Μικρούτσικο σε όλη την Ελλάδα με τίτλο  “Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω”  με τη προσθήκη του εξαιρετικού Θύμου Παπαδόπουλου στα πνευστά.

Την ίδια περίοδο πραγματοποιεί περιορισμένες εμφανίσεις με τίτλο “Λυπήσου αυτούς δεν ονειρεύονται” στο Black is Alive με τους Γιάννη Κότσιρα και Θάνο Μικρούτσικο.

Από το Γενάρη του 2014 εμφανίζεται στην κεντρική σκηνή στο Σταυρό του Νότου με το Θάνο Μικρούτσικο και το Γιάννη Κότσιρα.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.