Ο Άντονι Χόπκινς θα υποδυθεί τον Χίτσκοκ

anthony_hopkins
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα παρασκήνια του «Ψυχώ», του αριστουργήματος του Αλφρεντ Χίτσκοκ, φιλοδοξεί να μας βάλει μια νέα ταινία με πρωτοκλασάτο καστ και σκηνοθέτη τον σεναριογράφο, σκηνοθέτη και παραγωγό Σάσα Τζερβάσι («The terminal»).

Λίγες μέρες αφότου ανακοινώθηκαν τα ριμέικ των θρίλερ του Χίτσκοκ «Ρεβέκκα» και «Υποψίες», η μανία γύρω από το έργο του αξεπέραστου δημιουργού συνεχίζεται.

Ετσι οι Αντονι Χόπκινς, Σκάρλετ Γιόχανσον και Ελεν Μίρεν θα συμπρωταγωνιστήσουν στο «The making of Phycho» («Γυρίζοντας το Ψυχώ») που με βάση το ομότιτλο βιβλίο του Στίβεν Ρεμπέλο, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την προσπάθεια του Χίτσκοκ να χρηματοδοτήσει ένα χαμηλού κόστους ασπρόμαυρο θρίλερ τρόμου από την τσέπη του.

Τον σκηνοθέτη θα υποδυθεί ο Χόπκινς, ενώ η Μίρεν τη σύζυγό του Αλμα Ρέβιλ και η Σκάρλετ Γιόχανσον την ηθοποιό Τζάνετ Λι, πρωταγωνίστρια της περίφημης σκηνής του ντους και «θύμα» του Αντονι Πέρκινς. Τον τελευταίο θα ενσαρκώσει ο Αγγλος ηθοποιός Τζέιμς Ντ’ Αρσι («W.E.»).

Το σενάριο, πάντα με βάση το βιβλίο του 1990, έχουν επιμεληθεί οι Τζον ΜακΛάφλιν («Μαύρος κύκνος») και Τομ Θάγιερ. Κινούμενος κόντρα στο ρεύμα ο Χίτσκοκ είχε βαλθεί να κάνει το «Ψυχώ» κι ας ήταν ένα πρότζεκτ που το στούντιο της «Παραμάουντ» μισούσε.

Η Παραμάουντ ήταν τόσο αρνητική που του παρείχε πενιχρά μέσα για να το υλοποιήσει, αναγκάζοντάς τον, μεταξύ άλλων, να φτιάξει ο ίδιος τα σκηνικά και να χρησιμοποιήσει το συνεργείο από την τηλεοπτική του εκπομπή.

Η τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία της ταινίας δικαίωσε τον σκηνοθέτη.

Ταυτόχρονα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της καριέρας της Τζάνετ Λι χαρίζοντάς της μια Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ, γεγονός που ενδεχομένως να κυνηγήσει του χρόνου και η Σκάρλετ Γιόχανσον ακολουθώντας τα χνάρια της Μισέλ Γουίλιαμς ως Μέριλιν Μονρόε στο «Μια εβδομάδα με τη Μέριλιν».

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»

Η Fox Searchlight έχει δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «The making of Psycho» τον Απρίλιο.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.