Η όπερα της βαλίτσας ταξιδεύει στην Αθήνα

la_boheme_ethniki_lyriki_skini_afissa
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η δεύτερη παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» είναι η θρυλική όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι. Η Μποέμ θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός», Κτίριο («Δ4»), Πειραιώς 100, Γκάζι), στις 21 Μαρτίου.

Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή, από τη στιγμή που συναντιούνται έως το θάνατο της κοπέλας από φυματίωση. 

Η «Όπερα της Βαλίτσας» εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πολιτιστικές δράσεις στην Αθήνα» που οργανώνει η Εθνική Λυρική σκηνή με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα «Όπερα της Βαλίτσας» παρουσιάζει διάσημες όπερες, με μια διαφορετική ματιά σε χώρους απρόσμενους. Η «Όπερα της Βαλίτσας» είναι ευέλικτη, δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και ταξιδεύει την τέχνη της όπερας σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε χώρους μη αναμενόμενους, όπως πνευματικά κέντρα και μουσεία, δημοφιλείς όπερες ξεδιπλώνουν τον μύθο τους, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και με σκηνικά που μπορούν να χωρέσουν… σε μια βαλίτσα.

Με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «Όπερα της Βαλίτσας», βγαίνει εκτός του θεάτρου Ολύμπια και ταξιδεύει στις γειτονιές της Αθήνας με στόχο να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

Η ταυτότητα της παράστασης

Η Μποέμ, λυρικό έργο σε τέσσερις εικόνες, βασίζεται στη νουβέλα Σκηνές απ’ την μποέμικη ζωή (1845/8, 1851) του Ανρύ Μυρζέρ και στο θεατρικό H μποέμικη ζωή (1849), το οποίο εμπνεύστηκε από αυτήν ο Τεοντόρ Μπαρριέρ. Το ποιητικό κείμενο είναι των Τζουζέππε Τζακόζα και Λουίτζι Ίλλικα. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σκηνοθεσία: Ισίδωρος Σιδέρης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Μουσική διδασκαλία & συνοδεία παράστασης: Φρίξος Μόρτζος
Φωτισμοί: Νίκος Εργαζάκης

Διανομή:

Ροντόλφο: Γιάννης Χριστόπουλος
Μιμή: Έλενα Κελεσίδη
Μαρτσέλλο: Χάρης Ανδριανός (21 & 27 /3), Χρήστος Λάζος (29/3)
Μουζέτα: Μαρία Κόκκα
Σωνάρ: Ζαφείρης Κουτελιέρης
Κολλίνε: Κώστας Ντότσικας
Αλτσιντόρο: Χρήστος Αμβράζης
Έρωτας – Θάνατος: Διονύσης Τσαφταρίδης

Η παράσταση παρουσιάζεται υπέρτιτλους στα ελληνικά

Όπερα της βαλίτσας
Τζάκομο Πουτσίνι, ΜΠΟΕΜ

21 & 27 Μαρτίου 2012 – «Τεχνόπολις», Γκάζι
(Αίθουσα Άγγελος Σικελιανός (Κτίριο «Δ4»), Πειραιώς 100, Αθήνα)
29 Μαρτίου 2012 – Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας
(Ταϋγέτου 60, Αθήνα / 210 2011151)

Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Η όπερα της Βαλίτσας θα ταξιδέψει, στη συνέχεια και σε άλλα μέρη εκτός του κέντρου της Αθήνας. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.