SPIEGEL:«Δολοφονική συμμορία» η Χρυσή Αυγή

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με μελανά χρώματα περιγράφει τη Χρυσή Αυγή το περιοδικό «Spiegel», που αποκαλεί το κόμμα «δολοφονική συμμορία» και επισημαίνει παράλληλα ότι «πουθενά αλλού στην Ευρώπη νεοναζί και ακροδεξιοί δεν επωφελούνται τόσο από την οικονομική κρίση όσο στην Αθήνα.

Με πράξεις ωμής βίας τρομοκρατούν τη χώρα. Αστυνομικοί συνεργούν». Με τη δράση της Χρυσής Αυγής ασχολείται γενικότερα ο γερμανικός Τύπος, που περιγράφει τις πράξεις βίας στις οποίες καταφεύγει, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να δώσει μία ερμηνεία στα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που απολαμβάνει, εγείροντας ταυτόχρονα ερωτηματικά για τις πηγές χρηματοδότησης του κόμματος.

«Εδώ και μήνες ακροδεξιοί προκαλούν φόβο και τρόμο στην Ελλάδα (…) σημειώνονται επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, διώκονται ομοφυλόφιλοι και ξυλοκοπούνται αριστεροί, υπήρξαν ακόμη και νεκροί», αναφέρει το «Spiegel» που συμπληρώνει: «Σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας αλλοδαποί και μειονότητες δεν τολμούν να βγουν έξω τα βράδια. (…)

Δημοσιογράφοι και βουλευτές που στηλιτεύουν το φαινόμενο δέχονται απειλές ή ξυλοκοπούνται (…) σε μικρές ομάδες, πεζή ή σε μοτοσικλέτες, επιτίθενται σε αλλοδαπούς και αριστερούς και τους ξυλοκοπούν άγρια. Χρησιμοποιούν ρόπαλα, μαχαίρια έως και πιστόλια (…) πολλά από τα θύματα δεν καταφεύγουν καν στην Αστυνομία».

Καταγγελίες

Στο άρθρο αναφέρονται ακόμη οι καταγγελίες των οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και φιλοξενούνται δηλώσεις του εισαγγελέα Ν. Ορνεράκη. «Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, πάντως, λίγο ενοχλείται από τις κατηγορίες σε βάρος του κόμματος και αισθάνεται ενδυναμωμένη από την άνοδό του στις δημοσκοπήσεις» γράφει το περιοδικό.

Σχολιάζεται, δε, η πρόσφατη συνάντηση του Ν. Μιχαλολιάκου με δύο «υποτιθέμενους Γερμανούς δημοσιογράφους», που «στην πραγματικότητα αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για γνωστούς νεοναζί, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα ως επικεφαλής τριανταμελούς αντιπροσωπείας Γερμανών εξτρεμιστών».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.