«Όταν οι ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη» στο Θέατρο Badminton

mickes_theodorakis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με μια συναυλία γεμάτη τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον κινηματογράφο και το θέατρο θα τιμήσουν οι ηθοποιοί την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που γιορτάζεται στις 27 Μαρτίου.

Με τον τίτλο «Όταν οι ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη», οι Γιάννης Ζουγανέλης, Κάκια Ιγερινού, Κωνσταντίνος Καζάκος, Λάκης Κομνηνός, Εύα Κοταμανίδου, Ηλίας Λογοθέτης, Μπέσυ Μάλφα, Νατάσσα Μανίσαλη, Οθων Μεταξάς, Ευγγγελία Μουμούρη, Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μαριέττα Ριάλδη, Ακης Σακελλαρίου, Δημήτρης Σταρόβας, Ελένη Φιλίνη, Αννα Φόνσου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάκης Χρυσικάκος, Δώρα Χρυσικού θα ενώσουν τις φωνές τους.

Πρόκειται για τραγούδια που ξεκίνησαν τη ζωή τους από μία σκηνή θεάτρου ή γράφτηκαν αρχικά για τις ανάγκες μίας κινηματογραφικής ταινίας.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τραγούδια όπως τα: «Μέσα στα μαύρα σου μαλλιά», «Ένα δειλινό», «Στα περβόλια», «Το γελαστό παιδί», «Άνοιξε λίγο το παράθυρο», «Το Σεπτέμβριο θυμάμαι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Μαργαρίτα μαγιοπούλα» κ.α. Γιατί άλλωστε δεν είναι λίγες οι ταινίες ή τα έργα που ντύθηκαν από τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη: «Η γειτονιά των αγγέλων», «Η συνοικία το όνειρο», «Όμορφη πόλη», «Ζορμπάς», «Φαίδρα», «Σέρπικο», «Μαγική πόλη», «Ένας όμηρος», «Les ameuts de Ternel», «Honeymoon», που τα τραγούδησαν από τη Μελίνα Μερκούρη και την Τζένη Καρέζη ως τους Μπίτλς και τη Σίρλεϊ Μπάσεϊ .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Badminton την Τρίτη 27 Μαρτίου, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία του έλληνα συνθέτη με τον χώρο. Η συναυλία, την οποία στηρίζει «Το σπίτι Ηθοποιού» θα περιλαμβάνει μουσική, λόγο και εικόνα, καθώς θα προβάλλονται σκηνές από ταινίες, ενώ θα ζωντανεύουν επί σκηνής, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες γράφτηκαν τα τραγούδια.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ

Θέατρο Badminton: «Οταν οι ηθοποιοί τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη»
Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 21.00
Προπώληση: τηλ. 210 88 40 600
Εισιτήρια: 10 -15 – 20 – 25 – 30 €

Πηγή: Το Βήμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.