Οι Τσικ Κορία και Γκάρι Μπάρτον στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

chick_corea_garry_burton
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από Κουρτ Βάιλ και Ντίζι Γκιλέσπι έως Σταν Γκετζ και Λένον-ΜακΚάρτνεϊ, θα περιλαμβάνει απόψε η συναυλία των δύο θρύλων του είδους.

«Το ντουέτο με τον Τσικ Κορία είναι μια δυνατή συνομιλία με τον καλύτερό σου φίλο. Ξέρεις τι θα πει πριν καν το ξεστομίσει, οπότε μπορείς να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα. Η συζήτηση παίρνει φωτιά κι εσύ αισθάνεσαι ελεύθερος να βιώσεις κάθε σκέψη ή συναίσθημα», λέει ο Γκάρι Μπάρτον. Συνομήλικοι σχεδόν και προερχόμενοι από την ίδια μουσική παράδοση, την τζαζ, την εξέλιξη της οποίας υπηρέτησαν με ζήλο στη δεκαετία του ’70, ο Τσικ Κορία και ο Γκάρι Μπάρτον μπορούν σήμερα να υπερηφανεύονται για μία από τις μακροβιότερες και ανθεκτικότερες συνεργασίες στον χώρο.

Από τους σημαντικότερους πιανίστες της γενιάς του ’60 κι ένας από τους παραγωγικότερους συνθέτες των ημερών μας ο πρώτος), αυτοδίδακτος βιμπραφωνίστας και κορυφαία μορφή της τζαζ παιδείας ο δεύτερος, συναντήθηκαν το 1972 κι από τότε συνεργάζονται σε σταθερή βάση ανανεώνοντας το ρεπερτόριό τους, προσθέτοντας στην κοινή δισκογραφία τους νέες ηχογραφήσεις και πραγματοποιώντας συναυλίες ως ντουέτο, όποτε αυτό είναι δυνατό. Αυτή ακριβώς τη μοναδική ευκαιρία να τους απολαύσουν από κοντά θα έχουν οι ακροατές του Μεγάρου, σήμερα, στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Στο πλαίσιο μιας -και ανεπανάληπτης- βραδιάς τζαζ, με τίτλο «Duets», που αναμένεται να καταπλήξει και τους πιο απαιτητικούς αφού το πρόγραμμά της περιλαμβάνει κομμάτια από το πλούσιο ρεπερτόριο της κοινής πορείας τους εδώ και τέσσερις δεκαετίες καθώς και νεότερα, προερχόμενα από το νέο τους άλμπουμ, «Hot House» (όπου διασκευάζουν τραγούδια-σταθμούς της τζαζ, από Μονκ, Γκιλέσπι και Βάιλ έως Γκετζ και Λένον-ΜακΚάρτνεϊ).

Η συναυλία των δύο ζωντανών «θρύλων» της τζαζ εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς «Γέφυρες» που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ
Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.