Θεσσαλoνίκη: Έκθεση γλυπτικής απο ανακυκλωμένα υλικά

piano_apo_charti
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Ανακύκλωση με τέχνη. Μην το πετάς» Είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης από τις 15 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου με έργα γλυπτικής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ιδιαίτερες κατασκευές, που έχουν γίνει από ανακυκλωμένα υλικά.

Ο κ. Γιώργος Τσάρας, καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, παρουσιάζει έργα γλυπτικής από υλικά ανακύκλωσης δικά του αλλά και των σπουδαστών του από το Εργαστήριο Γλυπτικής. Η έκθεση φέρει τον αυτόνομο τίτλο «Φιλοκαλούμεν μετ ‘ευτελείας». «Η έκθεση δεν μένει σταθερή αλλά εξελίσσεται και εμπλουτίζεται συνεχώς, γιατί πολλά από τα έργα κατασκευάζονται επιτόπου από τα εργαστήρια εφαρμογών» αναφέρει ο κ. Λάζαρος Θεοδωρακίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Κάποια από αυτά τα έργα μετά το τέλος της έκθεσης θα κοσμήσουν διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης.

Βιβλιοθήκες από χαρτί, κοσμήματα από λάστιχα αυτοκινήτων, σκαμνιά, τσάντες, μικροαντικείμενα, προϊόντα με οικολογική και κοινωνική ευαισθησία (fair traded), με έξυπνο σχέδιο και χαμηλές τιμές (σε συνεργασία με επαγγελματίες), όλα από ευτελή υλικά αλλά με πλούσια φαντασία, είναι στη διάθεση του κοινού για να τα θαυμάσει.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο γλύπτης Γιώργος Κοσμίδης, ο οποίος παρουσιάζει γλυπτά και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά σε μια σειρά μαθημάτων για ενήλικες κάθε Τετάρτη. Επίσης, φιλοξενούνται δημιουργίες της ομάδας scoopa και συμμετέχουν ο Βαγγέλης Ξώνογλου, ο Κώστας Πασχαλίδης, ο Νίκος Χαπίτας και η Μελίνα Χρυσικοπούλου. Έχει προγραμματιστεί και η παρουσίαση γλυπτών του ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Θόδωρου Παπαγιάννη, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από υλικά δεύτερης χρήσης.

Ανακυκλωμένα μουσικά όργανα

Βιολιά από τζιν, κιθάρες από χαρτί, πιάνο από ύφασμα. Είναι κάποια από τα μουσικά όργανα της ArtEco Band (όλα χρηστικά και όχι διακοσμητικά), που συμμετέχει στην έκθεση της «Ανακύκλωσης». Είναι μια ελληνική καινούργια μπάντα, η οποία έχει την ιδιαιτερότητα, να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα μουσικά όργανα, φτιαγμένα σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από χρησιμοποιημένα χαρτιά και υφάσματα, ζωγραφισμένα και σχεδιασμένα με καλλιτεχνική διάθεση και ύφος. Η Arteco Band, η οποία έρχεται από την Κομοτηνή ασχολείται κυρίως με την έντεχνη ελληνική και ξένη μουσική. Δημιουργήθηκε με την συνεργασία του κατασκευαστή των ανακυκλωμένων μουσικών οργάνων Χρήστου Τσόνια και του θεσσαλονικιού συνθέτη, ενορχηστρωτή και πιανίστα Παντελή Καραματσούκη, ο οποίος έχει την μουσική επιμέλεια της. Μάλιστα ο τελευταίος παίζει στην μπάντα με ένα πιάνο, το οποίο είναι φτιαγμένο από χαρτί και ύφασμα.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00 – 14.00
Τετάρτη: 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 18.00
Δευτέρα: κλειστά
Γενική είσοδος, 5 ευρώ.

Η ελεύθερη είσοδος ισχύει για όλους τους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο, η πλήρης ατέλεια ισχύει επίσης για τους ανέργους, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μειωμένο κατά 50% είναι το αντίτιμο για τους νέους ως 32 ετών.

Πηγή: Το Βήμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.