Οι «ΕΜΜΕΛΟΝ» στο «ΤΡΙΑΝΟΝ»

emmelon_logo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού Ελληνικού τραγουδιού.

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοϊζο, Στ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο κ.α.) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.) το «ΕΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιό αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε αυτούς.

Την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 στο Κινηματοθέατρο «ΤΡΙΑΝΟΝ», Κορδιγκτώνος 21 στην Κυψέλη, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στο σπουδαίο Ισπανό ποιητή Federico G. Lorca. Το αφιέρωμα αυτό περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική Ελλήνων (Μ. Χατζιδάκι, Ν. Θεοδωράκη, Χ. Λεοντή, Γ. Γλέζου, Μ. Λοϊζου) και Ισπανών συνθετών.

Στη μουσικο – ποιητική αυτή βραδιά θα διαβαστούν αποσπάσματα από ποιήματα του σε μετάφραση Λ. Πολενάκη και θα υπάρξουν αναφορές στη ζωή και το έργο του ποιητή και στην προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Τραγουδούν: Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Άντζελα Ορφανού, Μπάμπης Βελισσάριος και Κώστας Μάντζιος.

Έκτακτη συμμετοχή: Ζανέτ Καπούγια.

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισόδου: 10 €

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2108215469.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.