Στην Ιζαμπέλ Αλιέντε το βραβείο «Χανς Κρίστιαν Αντερσεν»

isabel_allende
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην Χιλιανή συγγραφέα, Ιζαμπέλ Αλιέντε θα απονεμηθεί το Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, όπως ανακοίνωσαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Οντένσε της Δανίας.

«Είμαι ευτυχής και υπερήφανος που θα επισκεφθεί το Σεπτέμβριο την Οντένσε μια σημαντική διεθνής συγγραφέας για άλλη μια φορά», δήλωσε ο Στέεν Μόλερ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

«Ως η πατρίδα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, είναι συναρπαστικό να καλωσορίσουμε μια συγγραφέα το μαγικό σύμπαν της οποίας μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το είδος του Άντερσεν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αντερσεν έγραψε ορισμένα από τα πιο γνωστά παιδικά παραμύθια -Το ασχημόπαπο, Η μικρή γοργόνα, Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα– από το 1805 ως το 1875.

Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από ένα χρηματικό έπαθλο 500.000 κορόνων (90.000 δολάρια, περίπου 67.000 ευρώ) είναι το σημαντικότερο στην Δανία και συνήθως απονέμεται σε συγγραφείς το έργο των οποίων είναι παρόμοιο με τα κείμενα του Αντερσεν.

Η Αλιέντε, 69 ετών, έχει γράψει το βιβλίο Το σπίτι των πνευμάτων, μια κινηματογραφική μεταφορά του οποίου σκηνοθέτησε ο Δανός Μπίλι Άουγκουστ.

Η Δανή πριγκίπισσα Μέρι θα απονείμει το βραβείο στην τελετή της 30ής Σεπτεμβρίου και όπως και στις προηγούμενες τελετές θα παρουσιαστεί ζωντανά ένα τραγούδι το οποίο έχει συντεθεί ειδικά για την Αλιέντε, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η Χιλιανή συγγραφέας θα προσκληθεί επίσης σε μια περιήγηση στο Μουσείο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και σε μια εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της πόλης.

Το 2010 το βραβείο είχε απονεμηθεί στην Τζόαν Ρόουλινγκ, τη βρετανή δημιουργό του Χάρι Πότερ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.